Životna sredina

Kako unaprediti kurseve za zaštitu životne sredine u visokim školama u Srbiji

Objavljeno

17.11.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.11.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Stručni tim za reformu visokog obrazovanja Republike Srbije (Higher Education Reform Experts – HERE Tim) organizuje skup pod nazivom „Jačanje kapaciteta studijskih pograma iz oblasti zaštite životne sredine“.

Skup, organizovan u saradnji s Visokom tehnološkom školom strukovnih studija iz Aranđelovca, biće održan 24. novembra 2016. godine u Hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu.

Cilj skupa je da ustanove visokog obrazovanja u Srbiji, kroz unapređenje sopstvene delatnosti, pruže podršku pregovaračkom procesu Srbije s Evropskom Unijom (EU), posebno kada je reč o Poglavlju 27, koje obrađuje teme zaštite životne sredine i unutrašnjeg tržišta EU.

Učesnici će proučiti trenutne sadržaje studijskih programa i analizirati kvalitet kurseva o zaštiti životne sredine. Na osnovu toga će dati preporuke za razvoj studijskih programa iz oblasti zaštite životne sredine u sistemu visokog obrazovanja Srbije. Stručnjaci će govoriti i o tehnologijama zaštite životne sredine koje se trenutno koriste u Srbiji i EU, i prema njima pokušati da definišu nove standarde kvalifikacija i kurseve celoživotnog obrazovanja oblikovane u skladu s potrebama tržišta rada.

Tokom skupa će biti prikazana i jedna studija slučaja iz ugla privrednih partnera, a čuće se se i predlozi za modernizaciju i primenu savremenih IKT sistema u ovoj oblasti, kaže se u pozivu na skup u gradu pod Bukuljom.

Dnevni red skupa se može naći ovde, a registraciju za učešće treba popuniti i poslati do 22.11.2016. u 17:00 časova.

Događaju će prisustvovati, pored predstavnika HERE tima koji radi u okviru evropskog programa obrazovanja Erasmus+, i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i predstavnici srpske kancelarije Erasmus+, zatim pregovaračkog tima Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije, predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije, predstavnik Fakulteta za mašinstvo Univerziteta iz Maribora, Slovenija, predstavnici Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta – KAPK, i predstavnici privrede.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

17. novembar 2016. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan ekološkog duga 2024

Dan ekološkog duga 2024: Slovenija od 25. aprila živi na kredit

17. novembar 2016. - Dan ekološkog duga je godišnji pokazatelj početka našeg života preko količine resursa koje imamo u datoj godini

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

17. novembar 2016. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

17. novembar 2016. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić