x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Studenti požurite: još samo 15 dana ostalo za prijavljivanje za 13. regionalnu letnju školu u Fojnici

16.06.2017. | Komentari: 0Autor:

Studenti požurite: još samo 15 dana ostalo za prijavljivanje za 13. regionalnu letnju školu u Fojnici

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje (REIC) uputio je poziv zainteresovanim studentima da se prijave za njhovu 13. regionalnu letnju školu u Fojnici, gradiću u Bosni i Hercegovini poznatom po geotermalnim izvorima. Škola će se održati u periodu od 20. do 26. avgusta.

Ove godine 20 odabranih studenta iz čitavog regiona Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope baviće se temom regionalnog razvoja na  Zapadnom Balkanu koji podrazumeva niske emisije štetnih gasova, sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Letnja škola se organizuje u saradnji sa GIZ projektom Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska Efikasnost, GIZ bilateralnim projektom Podsticanje obnovjlivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i GIZ projektom Podsticanje energetske efikasnosti u BIH.

Organizatori škole saopštili su da će studenti imati priliku da se upoznaju i sa globalnim i sa lokalnim perspektivama i da će nakon ovog programa moći da razumeju i globalni koncept u smislu razvoja baziranog na niskoj emisiji štetenih gasova kao i koje alatke na lokalnom nivou treba da se razvijaju.

Program letnje škole baviće se ključnim elementima razvoja baziranog na niskoj emisiji štetnih gasova koji nastaju u proizvodnji energije, stambenim zgradama i kućama, javnim zgradama i transportu.

Studenti će biti u prilici da posete i male hidroelektrane i toplotne geotermalne pumpe.

Škola je besplatna za 20 odrabranih učesnika. Pokriveni su troškovi smeštaja i studijske posete. Jedini trošak kojji će studenti morati sami da finansiraju je trošak prevoza.

Rok za prijavu je 1. jul. Zainteresovani kandidati treba da pošalju CV na engleskom jeziku, kao i dodatnu prateću dokumentaciju, poput motivacionog pisma, sertifikata, diploma i sl.)

Zvaničan jezik škole je engleski.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.