Energetska efikasnost

Studenti požurite: još samo 15 dana ostalo za prijavljivanje za 13. regionalnu letnju školu u Fojnici

Objavljeno

16.06.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.06.2017.

Komentari

0

Podeli

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje (REIC) uputio je poziv zainteresovanim studentima da se prijave za njhovu 13. regionalnu letnju školu u Fojnici, gradiću u Bosni i Hercegovini poznatom po geotermalnim izvorima. Škola će se održati u periodu od 20. do 26. avgusta.

Ove godine 20 odabranih studenta iz čitavog regiona Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope baviće se temom regionalnog razvoja na  Zapadnom Balkanu koji podrazumeva niske emisije štetnih gasova, sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Letnja škola se organizuje u saradnji sa GIZ projektom Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska Efikasnost, GIZ bilateralnim projektom Podsticanje obnovjlivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i GIZ projektom Podsticanje energetske efikasnosti u BIH.

Organizatori škole saopštili su da će studenti imati priliku da se upoznaju i sa globalnim i sa lokalnim perspektivama i da će nakon ovog programa moći da razumeju i globalni koncept u smislu razvoja baziranog na niskoj emisiji štetenih gasova kao i koje alatke na lokalnom nivou treba da se razvijaju.

Program letnje škole baviće se ključnim elementima razvoja baziranog na niskoj emisiji štetnih gasova koji nastaju u proizvodnji energije, stambenim zgradama i kućama, javnim zgradama i transportu.

Studenti će biti u prilici da posete i male hidroelektrane i toplotne geotermalne pumpe.

Škola je besplatna za 20 odrabranih učesnika. Pokriveni su troškovi smeštaja i studijske posete. Jedini trošak kojji će studenti morati sami da finansiraju je trošak prevoza.

Rok za prijavu je 1. jul. Zainteresovani kandidati treba da pošalju CV na engleskom jeziku, kao i dodatnu prateću dokumentaciju, poput motivacionog pisma, sertifikata, diploma i sl.)

Zvaničan jezik škole je engleski.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

16. jun 2017. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

16. jun 2017. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost

srbija toplane biomasa eu kfw projekat donacija djedovic miscevic vucevic konrad

Pet srpskih gradova prebacuje grejanje sa mazuta i uglja na biomasu

16. jun 2017. - U okviru druge faze programa “Obnovljivi izvori energije - razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji” izgradiće se pet toplana na biomasu

Energetski intenzivna industrija u Srbiji se sprema za CBAM – za primenu rešenja za dekarbonizaciju traži podršku države

16. jun 2017. - Privreda Srbije se ne boji dekarbonizacije i CBAM-a, ali je zabrinuta da država ne prepoznaje šta je sve potrebno da olakša poziciju pogođenim industrijama, poručili su na Beogradskom energetskom forumu veliki industrijski proizvođači