Energetska efikasnost

Studenti požurite: još samo 15 dana ostalo za prijavljivanje za 13. regionalnu letnju školu u Fojnici

Objavljeno

16.06.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.06.2017.

Komentari

0

Podeli

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje (REIC) uputio je poziv zainteresovanim studentima da se prijave za njhovu 13. regionalnu letnju školu u Fojnici, gradiću u Bosni i Hercegovini poznatom po geotermalnim izvorima. Škola će se održati u periodu od 20. do 26. avgusta.

Ove godine 20 odabranih studenta iz čitavog regiona Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope baviće se temom regionalnog razvoja na  Zapadnom Balkanu koji podrazumeva niske emisije štetnih gasova, sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Letnja škola se organizuje u saradnji sa GIZ projektom Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska Efikasnost, GIZ bilateralnim projektom Podsticanje obnovjlivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i GIZ projektom Podsticanje energetske efikasnosti u BIH.

Organizatori škole saopštili su da će studenti imati priliku da se upoznaju i sa globalnim i sa lokalnim perspektivama i da će nakon ovog programa moći da razumeju i globalni koncept u smislu razvoja baziranog na niskoj emisiji štetenih gasova kao i koje alatke na lokalnom nivou treba da se razvijaju.

Program letnje škole baviće se ključnim elementima razvoja baziranog na niskoj emisiji štetnih gasova koji nastaju u proizvodnji energije, stambenim zgradama i kućama, javnim zgradama i transportu.

Studenti će biti u prilici da posete i male hidroelektrane i toplotne geotermalne pumpe.

Škola je besplatna za 20 odrabranih učesnika. Pokriveni su troškovi smeštaja i studijske posete. Jedini trošak kojji će studenti morati sami da finansiraju je trošak prevoza.

Rok za prijavu je 1. jul. Zainteresovani kandidati treba da pošalju CV na engleskom jeziku, kao i dodatnu prateću dokumentaciju, poput motivacionog pisma, sertifikata, diploma i sl.)

Zvaničan jezik škole je engleski.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

16. jun 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

16. jun 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

16. jun 2017. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

16. jun 2017. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike