Energetska efikasnost

Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice je u konsultaciji sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija zemalja članica izabrao polaznike druge Ljetne škole Energetske zajednice, koja će se održati u Ohridu krajem ovog ljeta.

Na poziv za učešće u drugoj Ljetnoj školi, koji je objavljen u januaru 2017. godine, primljeno je ukupno 188 prijava, od čega je 159 prijavljenih zadovoljilo kriterije, a za učešće je konačno izabrano 40 najkvalifikovanijih polaznika i polaznica. U cilju ravnopravne geografske i rodne zastupljenosti, izabran je jednak broj žena i muškaraca iz 29 zemalja.

Izabrani polaznici dolaze iz različitih sredina, odnosno iz tijela vlasti, sa postdiplomskih studija, iz istraživačkih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Druga Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Ohridu (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) od 26. avgusta do 2. septembra 2017. godine.

Organizuje je Energetska zajednica, u bliskoj saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Višegradskim fondom. Domaćin škole će biti Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice  je održana prošle godine u Tirani. Osmodnevni događaj je okupio 40 studenata postdiplomskih studija i mladih stručnjaka 27 nacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana