Energetska efikasnost

Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice je u konsultaciji sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija zemalja članica izabrao polaznike druge Ljetne škole Energetske zajednice, koja će se održati u Ohridu krajem ovog ljeta.

Na poziv za učešće u drugoj Ljetnoj školi, koji je objavljen u januaru 2017. godine, primljeno je ukupno 188 prijava, od čega je 159 prijavljenih zadovoljilo kriterije, a za učešće je konačno izabrano 40 najkvalifikovanijih polaznika i polaznica. U cilju ravnopravne geografske i rodne zastupljenosti, izabran je jednak broj žena i muškaraca iz 29 zemalja.

Izabrani polaznici dolaze iz različitih sredina, odnosno iz tijela vlasti, sa postdiplomskih studija, iz istraživačkih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Druga Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Ohridu (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) od 26. avgusta do 2. septembra 2017. godine.

Organizuje je Energetska zajednica, u bliskoj saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Višegradskim fondom. Domaćin škole će biti Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice  je održana prošle godine u Tirani. Osmodnevni događaj je okupio 40 studenata postdiplomskih studija i mladih stručnjaka 27 nacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije