x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

19.05.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Energetska Zajednica
Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

Sekretarijat Energetske zajednice je u konsultaciji sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija zemalja članica izabrao polaznike druge Ljetne škole Energetske zajednice, koja će se održati u Ohridu krajem ovog ljeta.

Na poziv za učešće u drugoj Ljetnoj školi, koji je objavljen u januaru 2017. godine, primljeno je ukupno 188 prijava, od čega je 159 prijavljenih zadovoljilo kriterije, a za učešće je konačno izabrano 40 najkvalifikovanijih polaznika i polaznica. U cilju ravnopravne geografske i rodne zastupljenosti, izabran je jednak broj žena i muškaraca iz 29 zemalja.

Izabrani polaznici dolaze iz različitih sredina, odnosno iz tijela vlasti, sa postdiplomskih studija, iz istraživačkih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Druga Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Ohridu (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) od 26. avgusta do 2. septembra 2017. godine.

Organizuje je Energetska zajednica, u bliskoj saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Višegradskim fondom. Domaćin škole će biti Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice  je održana prošle godine u Tirani. Osmodnevni događaj je okupio 40 studenata postdiplomskih studija i mladih stručnjaka 27 nacija.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.