Energetska efikasnost

Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice je u konsultaciji sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija zemalja članica izabrao polaznike druge Ljetne škole Energetske zajednice, koja će se održati u Ohridu krajem ovog ljeta.

Na poziv za učešće u drugoj Ljetnoj školi, koji je objavljen u januaru 2017. godine, primljeno je ukupno 188 prijava, od čega je 159 prijavljenih zadovoljilo kriterije, a za učešće je konačno izabrano 40 najkvalifikovanijih polaznika i polaznica. U cilju ravnopravne geografske i rodne zastupljenosti, izabran je jednak broj žena i muškaraca iz 29 zemalja.

Izabrani polaznici dolaze iz različitih sredina, odnosno iz tijela vlasti, sa postdiplomskih studija, iz istraživačkih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Druga Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Ohridu (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) od 26. avgusta do 2. septembra 2017. godine.

Organizuje je Energetska zajednica, u bliskoj saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Višegradskim fondom. Domaćin škole će biti Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice  je održana prošle godine u Tirani. Osmodnevni događaj je okupio 40 studenata postdiplomskih studija i mladih stručnjaka 27 nacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

subvencije energetska efikasnost izolacija solarni paneli

Građanima Srbije ove godine rekordnih 70 miliona evra subvencija za solarne panele i energetsku efikasnost

19. maj 2017. - Dosad su u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije podeljene subvencije u vrednosti od 23 miliona evra

vojvodina ebrd javni objekti kredit donacija

Vojvodina će investirati 16 miliona evra u energetsku efikasnost 80 javnih objekata

19. maj 2017. - Planirani su radovi na termoizolaciji, postavljanje novih prozora, unapređenje sistema grejanja, ventilacije i hlađenja

Vlada Srbije sarađuje sa USAID-om na unapređenju energetske efikasnosti

Vlada Srbije sarađuje sa USAID-om na unapređenju energetske efikasnosti

19. maj 2017. - Vlada Srbije i USAID su potpisali memorandum o razumevanju o zajedničkom radu na unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji

toplovod obrenovac tent novi beograd ugovor eps beoelektrane

Beogradske elektrane i EPS potpisali ugovor o gradnji toplovoda od TENT-a do Novog Beograda

19. maj 2017. - Iz blokova A3 i A6 TENT-a A preuzimaće se toplotna energija i transportovati toplovodom kapacitete 600 MWt do toplane Novi Beograd.