Energetska efikasnost

Izabrani učesnici druge Ljetne škole Energetske zajednice

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.05.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice je u konsultaciji sa mrežom akademskih i istraživačkih institucija zemalja članica izabrao polaznike druge Ljetne škole Energetske zajednice, koja će se održati u Ohridu krajem ovog ljeta.

Na poziv za učešće u drugoj Ljetnoj školi, koji je objavljen u januaru 2017. godine, primljeno je ukupno 188 prijava, od čega je 159 prijavljenih zadovoljilo kriterije, a za učešće je konačno izabrano 40 najkvalifikovanijih polaznika i polaznica. U cilju ravnopravne geografske i rodne zastupljenosti, izabran je jednak broj žena i muškaraca iz 29 zemalja.

Izabrani polaznici dolaze iz različitih sredina, odnosno iz tijela vlasti, sa postdiplomskih studija, iz istraživačkih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Druga Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Ohridu (Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) od 26. avgusta do 2. septembra 2017. godine.

Organizuje je Energetska zajednica, u bliskoj saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Višegradskim fondom. Domaćin škole će biti Fakultet elektrotehnike i informacionih tehnologija Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije iz Skoplja.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice  je održana prošle godine u Tirani. Osmodnevni događaj je okupio 40 studenata postdiplomskih studija i mladih stručnjaka 27 nacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. maj 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

19. maj 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

19. maj 2017. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

19. maj 2017. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike