Energetska efikasnost

Izabrani učesnici 13. regionalne ljetne škole održivog razvoja i niskoemisionog planiranja

Summer-school-participants-web

Objavljeno

17.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Završen je formalni izbor polaznika Regionalne ljetne škole održivog razvoja i niskoemisionog planiranja koja će se održati u Fojnici (Bosna i Hercegovina) od 20. do 26. avgusta 2017. godine. Izabranim učesnicima i učesnicama će biti dodijeljene stipendije u punom iznosu.

Studenti i mladi stručnjaci iz devet zemalja jugoistočne Evrope (Bosna i Hercegovina – BiH, Makedonija (BJR), Albanija, Kosovo, Srbija) i EU (Italija, Hrvatska i Slovenija) će učestvovati u ovogodišnjem ljetnom programu. U pozivu za prijave je podstaknuto učešće pripadnica ženskog spola, što je naišlo na jako dobar odziv.

Primljena je ukupno 121 prijava a konačno su izabrana 24 učesnika. Od ukupnog broja učesnika, 16 je ženskog spola.

Emina Durmo, savjetnica za rodnu ravnopravnosti ispred GIZ ORF-EE-a, je tom prilikom izjavila da „buđenje interesa pripadnica ženskog spola za programe u oblasti energetike, u kojima inače dominiraju muškarci, predstavlja važan aspekt ovog projekta. Činjenica da se za ovu regionalnu ljetnu školu prijavilo tako velik broj studentica i mladih stručnjakinja je veliki uspjeh i ishod direktnih napora ORF-EE u domenu rodne ravnopravnosti“.

Izabrani su sljedeći učesnici i učesnice:

Ljetnu školu organizuje Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja u jugoistočnoj Evropi (REIC), u saradnji sa GIZ-ovim Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, GIZ-ovim bilateralnim projektom „Poticanje obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini“ i GIZ-ovim projektom „Poticanje energetske efikasnosti u BiH“.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

17. jul 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

17. jul 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

17. jul 2017. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

17. jul 2017. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike