x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Izabrani učesnici 13. regionalne ljetne škole održivog razvoja i niskoemisionog planiranja

17.07.2017. | Komentari: 0Autor:

Izabrani učesnici 13. regionalne ljetne škole održivog razvoja i niskoemisionog planiranja

Završen je formalni izbor polaznika Regionalne ljetne škole održivog razvoja i niskoemisionog planiranja koja će se održati u Fojnici (Bosna i Hercegovina) od 20. do 26. avgusta 2017. godine. Izabranim učesnicima i učesnicama će biti dodijeljene stipendije u punom iznosu.

Studenti i mladi stručnjaci iz devet zemalja jugoistočne Evrope (Bosna i Hercegovina – BiH, Makedonija (BJR), Albanija, Kosovo, Srbija) i EU (Italija, Hrvatska i Slovenija) će učestvovati u ovogodišnjem ljetnom programu. U pozivu za prijave je podstaknuto učešće pripadnica ženskog spola, što je naišlo na jako dobar odziv.

Primljena je ukupno 121 prijava a konačno su izabrana 24 učesnika. Od ukupnog broja učesnika, 16 je ženskog spola.

Emina Durmo, savjetnica za rodnu ravnopravnosti ispred GIZ ORF-EE-a, je tom prilikom izjavila da “buđenje interesa pripadnica ženskog spola za programe u oblasti energetike, u kojima inače dominiraju muškarci, predstavlja važan aspekt ovog projekta. Činjenica da se za ovu regionalnu ljetnu školu prijavilo tako velik broj studentica i mladih stručnjakinja je veliki uspjeh i ishod direktnih napora ORF-EE u domenu rodne ravnopravnosti”.

Izabrani su sljedeći učesnici i učesnice:

Ljetnu školu organizuje Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja u jugoistočnoj Evropi (REIC), u saradnji sa GIZ-ovim Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, GIZ-ovim bilateralnim projektom “Poticanje obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini” i GIZ-ovim projektom “Poticanje energetske efikasnosti u BiH”.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.