x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

VIDEO – Perspective: Osnivanje Zelenog fonda, Siniša Mitrović

24.12.2016. | Komentari: 0Autor:

;

Balkan Green Energy News predstavlja prvu epizodu video serijala Perspective u kome će eksperti, donosioci odluka, poslovna zajednica i drugi stejkholderi izneti svoje stavove i razmišljanja o održivom energetskom razvoju i temama koje se odnose na zaštitu životne sredine u regionu Balkana, Evropi i svetu.

U prvoj epizodi o posledicama ukidanja Fonda za zaštitu životne sredine 2012. godine i mogućnostima osnivanja modernog revolving fonda iz koga bi se u Srbiji finansirale investicije u zelenu infrastrukturu govori Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

Prema njegovim rečima, prihodi koji dolaze na ime taksi od zagađenja i lokalnih ekoloških prihoda godišnje iznose oko 100 miliona evra, što može da bude dobra osnova za osnivanje takozvane Zelene banke koja bi davala pozajmice malim i srednjim preduzećima, kao i lokalnim samoupravama.

“Treba da vidimo koje su loše strane prošlog fonda, kao što je bila netransparentna distribucija sredstava. Sada je potrebno da sa modernim menadžmentom stvorimo mogućnost da industrija može da povlači sredstva Zelenog fonda. Ne da im se poklanjaju sredstva, već da im se pod određenim kriterijumima ta sredstva dodeljuju,” smatra Mitrović.

Za više informacija o ovoj temi iz ugla privrede pogledajte video.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.