Mobilnost

Hrvatski proizvođač e-bicikala Greyp sarađuje sa blokčejn liderima slock.it i Energy Web Foundation

e-bicikl-Greyp-slock-Energy-Web-Foundation

Slika: Greyp

Objavljeno

11.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski startap Greyp, koji se bavi proizvodnjom električnih bicikala, udružio se sa blokčejn firmom slock.it i blokčejn udruženjem Energy Web Foundation (EWF), kako bi razvio sistem automatskog plaćanja za IoT vozila, preneo je portal tech.eu. Generalni direktor startapa Greyp je poznati hrvatski preduzetnik Mate Rimac.

Sistem plaćanja će se odnositi na transakcije između mašina, kao što su putarine, iznajmljivanje i usluge punjenja obnovljivom energijom, a uključivaće i opcije kripto valuta.

slock.it je nemačka IoT kompanija koja povezuje uređaje sa blokčejnom, dok je EWF neprofitna organizacija koja ima za cilj primenu blokčejna u energetskom sektoru. Greyp već sarađuje sa kompanijom T-Mobile čija eSIM tehnologija omogućava konektivnost za Greyp G6 bicikl.

Želimo da stvorimo mrežu gde svako vozilo ima digitalni novčanik koji omogućava autonomnim mašinama da primaju uplate i iniciraju plaćanja, kako prema ljudima tako i prema drugim mašinama, rekao je Krešimir Hlede, direktor startapa Greyp, i dodao da je ovo veliki korak ka ostvarenju vizije održive budućnost.

Glavni komercijalni direktor EWF-a Jesse Morris izjavio je da je njihova misija da rešenja zasnovana na blokčejnu ubrzaju niskougljeničnu i potrošaču okrenutu budućnost sektora električne energije.

U narednim godinama kupci će više ulagati u mrežu nego kompanije koje obezbeđuju električnu energiju, a električna mobilnost je ključni deo tog megatrenda, istakao je on.

Osim automatskog sistema plaćanja, Greyp je fokusiran i na širenje svoje platforme za podršku aplikacijama za rešenja u sektoru mobilnosti trećim stranama, u skladu sa vizijom generalnog direktora Mate Rimca o „budućnosti nultih emisija, bez nezgoda i bez vlasništva“.

Greyp, koji podržavaju Porsche i Camel Group, kao i Rimac Automobili, nedavno je objavio digitalizovanu ponudu kapitala, koja omogućava malim investitorima da poseduju deo kompanije za samo 100 evra. Investicije se obavljaju na finansijskoj platformi Neufund.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

11. novembar 2019. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu

rimac technology bmw saradnja elektricna vozila

Rimac će proizvoditi baterijske sisteme za električna vozila BMW-a

11. novembar 2019. - Firma Rimac Technology, koja je u vlasništvu kompanije Rimac Grupa, sklopila je partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom BMW

elektricni trotineti registracija kazne srbija

Počela registracija električnih trotineta u Srbiji – posle 15. juna stižu kazne

11. novembar 2019. - Registracija električnih trotineta je početak uvođenja reda u korišćenje ovih prevoznih sredstava u Srbiji

hrvatska-subvencije-vodonik-punjaci-vozila

Hrvatska daje subvencije za svoje prve punjače za vozila na vodonik

11. novembar 2019. - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je 29,6 miliona evra za subvencionisanje gradnje punjača za vozila na vodonik i struju