Mobilnost

Hrvatska subvencioniše nabavku električnih autobusa u gradovima

Hrvatska-subvencije-elektricni-autobusi-gradski-prevoz

Slika: Pixabay

Objavljeno

05.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prvi put će sufinansirati nabavku električnih i autobusa na vodonik za prevoz putnika u gradskom saobraćaju kako bi se smanjilo zagađenje vazduha.

Iako su brojne analize i studije pokazale da je autobus na električnu energiju po skoro svim merilima isplatljiviji i ekološki čistiji, većina gradova u regionu – uprkos ogromnim problemima sa zagađenjem vazduha, nastavlja da nabavlja one na fosilna goriva – dizel i komprimovani prirodni gas.

Takođe, retke su i inicijative da se subvencioniše nabavka električniha autobusa u gradskom prevozu, pa potez hrvatskog Fonda ima veliki značaj.

Uprkos problemima sa zagađenjem vazduha, većina gradova u regionu nastavlja da nabavlja autobuse na dizel

Neke od prednosti autobusa na električnu energiju su da troši gorivo koje je četiri do pet puta jeftinije od autobusa na dizel, a čak i ako koristi električnu energija proizvedenu u elektranama na fosilna goriva zagađenje je opet manje.

Cilj javnog poziva FZOEU je povećanje energetske efikasnosti gradskog prevoza uz istovremeno smanjenje štetnih emisija u vazduhu

Hrvatski Fond u tekstu javnog poziva za sufinansiranje kupovine energetski efikasnih vozila na alternativni pogon za javni gradski prevoz naglašava da im je namera da podrže nabavku autobusa na električnu energiju i vodonik sa nultim emisijama.

Cilj javnog poziva je povećanje energetske efikasnosti gradskog prevoza uz istovremeno smanjenje štetnih emisija u vazduhu i sprečavanja zagađenja, navodi se u pozivu.

Novac je namenjen lokalnim samouprave i firme koje su one osnovale za obavljanje javnog gradskog prevoznika mogu dobiti najviše 40% opravdanih troškova ili 40 miliona kuna (oko 5,3 miliona evra). Ukupan iznos na raspolaganju je sto miliona kuna (oko 13,2 miliona evra).

Autobusi moraju imati više od osam sedišta i ne smeju biti teži od pet tona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže

Zlatiborac visokoefikasna oprema za slajsovanje i narezivanje

Nabavkom visokoefikasne mašine Zlatiborac smanjio potrošnju električne energije, emisije CO2

14 октобра 2021 - Zlatiborac je nedavno preko GEFF finansijske linije za lizing nabavio visokoefikasnu opremu za narezivanje i slajsovanje suvomesnatih proizvoda, po kojima je poznat u Srbiji i regionu.

Akcioni plan Zelenu agendu Zapadni Balkan rok EU ETS 2024

Usvojeni Akcioni plan za Zelenu agendu za Zapadni Balkan donosi devet milijardi evra grantova, rok za usklađivanje s EU ETS-om 2024. godine

06 октобра 2021 - EU je pripremila investicioni paket od 30 milijardi evra, a vlade Zapadnog Balkana moraju da sprovedu klimatske reforme iz Akcionog plana za Zelenu agendu