Mobilnost

Hrvatska subvencioniše nabavku električnih autobusa u gradovima

Hrvatska-subvencije-elektricni-autobusi-gradski-prevoz

Slika: Pixabay

Objavljeno

05.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prvi put će sufinansirati nabavku električnih i autobusa na vodonik za prevoz putnika u gradskom saobraćaju kako bi se smanjilo zagađenje vazduha.

Iako su brojne analize i studije pokazale da je autobus na električnu energiju po skoro svim merilima isplatljiviji i ekološki čistiji, većina gradova u regionu – uprkos ogromnim problemima sa zagađenjem vazduha, nastavlja da nabavlja one na fosilna goriva – dizel i komprimovani prirodni gas.

Takođe, retke su i inicijative da se subvencioniše nabavka električniha autobusa u gradskom prevozu, pa potez hrvatskog Fonda ima veliki značaj.

Uprkos problemima sa zagađenjem vazduha, većina gradova u regionu nastavlja da nabavlja autobuse na dizel

Neke od prednosti autobusa na električnu energiju su da troši gorivo koje je četiri do pet puta jeftinije od autobusa na dizel, a čak i ako koristi električnu energija proizvedenu u elektranama na fosilna goriva zagađenje je opet manje.

Cilj javnog poziva FZOEU je povećanje energetske efikasnosti gradskog prevoza uz istovremeno smanjenje štetnih emisija u vazduhu

Hrvatski Fond u tekstu javnog poziva za sufinansiranje kupovine energetski efikasnih vozila na alternativni pogon za javni gradski prevoz naglašava da im je namera da podrže nabavku autobusa na električnu energiju i vodonik sa nultim emisijama.

Cilj javnog poziva je povećanje energetske efikasnosti gradskog prevoza uz istovremeno smanjenje štetnih emisija u vazduhu i sprečavanja zagađenja, navodi se u pozivu.

Novac je namenjen lokalnim samouprave i firme koje su one osnovale za obavljanje javnog gradskog prevoznika mogu dobiti najviše 40% opravdanih troškova ili 40 miliona kuna (oko 5,3 miliona evra). Ukupan iznos na raspolaganju je sto miliona kuna (oko 13,2 miliona evra).

Autobusi moraju imati više od osam sedišta i ne smeju biti teži od pet tona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

nemacka ulaganja Srbiji najbitniji pristup struji obnovljivih izvora

Pristup struji iz obnovljivih izvora je ključan za nemačka ulaganja u Srbiji

02 октобра 2022 - Franciska Brantner iz nemačke vlade izjavila je da je zelena tranzicija zajednički cilj njene zemlje i Srbije

Dve cetiri Evropske nagrade za odrzivu energiju Jugoistocnu Evropu

Dve od četiri Evropske nagrade za održivu energiju otišle u Jugoistočnu Evropu

27 септембра 2022 - Timea Farkas iz Rumunije i energetska zajednica Minoan Energy Community s Krita su dobili Evropske nagrade za održivu energiju s još dva laureata

11 gradova opstina Srbiji cistije daljinsko grejanje

Čistije daljinsko grejanje za 11 gradova, opština u Srbiji

20 септембра 2022 - U Kragujevcu su sa 11 lokalnih samouprava potpisani memorandumi o razumevanju o projektima dekarbonizacije daljinskog grejanja

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju