x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Globalni fond za životnu sredinu sa 800.000 dolara pomaže zeleni biznis u Crnoj Gori

03.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Globalni fond za životnu sredinu sa 800.000 dolara pomaže zeleni biznis u Crnoj Gori

Crna Gora bi uskoro trebalo da dobije Inkubator zelenog poslovanja u okviru projekta Razvoj zelenih biznisa u Crnoj Gori, koji sa 800.000 dolara podržava Globalni fond za životnu sredinu (Global environment facility – GEF), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (United Nations Development Programme – UNDP).

Sporazum o finansiranju u iznosu od 800.000 dolara potpisali su stalna predstavnica UNDP-a i koordinatora Sistema UN u Crnoj Gori, Fiona McCluney, i ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

Cilj projekta je podsticanje investicija, naročito privatnog sektora, u razvoj zelenih i niskougljeničnih biznisa, a ključne aktivnosti biće uspostavljanje adekvatnih propisa u ovoj oblasti kao preduslova za razvoj zelenih biznisa.

Ukupna vrednost projekta je 5,4 miliona dolara, a ostatak od 4,6 miliona dolara će obezbediti Investicioni-razvojni fond Crne Gore (2,3 miliona dolara) u vidu kredita, Ministarstvo (1 milion dolara) i Prestonica Cetinje (1,2 miliona dolara).

“Inkubator zelenog poslovanja biće platforma za obuku i mentorstvo preduzetnika, savetodavne usluge i podršku za dobijanje dozvola i licenci za buduće zeleno poslovanje. Privatni i javni sektor, akademska zajednica i ostale zainteresovane strane moći će na ovom mestu da dobiju neophodne informacije, nova znanja i aktuelnosti o zelenom preduzetništvu”, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

UNDP je agencija za sprovođenje projekata Globalnog fonda za životnu sredinu u Crnoj Gori, koji trenutno u formi grantova finansira 34 projekta.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.