Životna sredina

Glasajte za Balkan Green Energy News, jedinog kandidata iz JIE za nagradu Best Climate Solutions 2018 Award!

BCS_2018Award

Objavljeno

24.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Balkan Green Energy News je jedan od 42 projekta na globalnom nivou – i jedini iz jugoistočne Evrope (JIE) – koji su izabrani kao kandidati za nagradu Best Climate Solutions 2018 Award. Iako smo i na samu kandidaturu izuzetno ponosni, daćemo sve od sebe i da pobedimo, pa pozivamo čitaoce da izdvoje vreme da se registruju i glasaju za nas!

Balkan Green Energy News nije slučajno ušao u uži izbor za nagradu Best Climate Solutions 2018 Award – tema ovogodišnjeg takmičenja je izazov komuniciranja opasnosti i mogućnosti koje sa sobom nose klimatske promene.

Rangiranje takmičara će se vršiti na osnovu glasova preko portala i mišljenja međunarodnog žirija, čiji su članovi ove godine Jessika Berns (Green Growth Knowledge Platform, GGKP), Marco Cattaneo (National Geographic Italy), Marion Ferrat (IPCC Working Group III), Liliana Hisas (Fundación Ecologica Universal, FEU-US) i Kenneth Weiss (dobitnik Pulicerove nagrade, Festival for the Earth).

Pravila registrovanja i glasanja su sledeća:

  • Samo registrovani korisnici mogu da ocene svoje omiljene projekte i pomognu im da pobede. Registrujte se ili se ulogujte na sajtu Best Climate Solutions pre nego što započnete glasanje;
  • Svi registrovani korisnici imaju priliku da glasaju jednom za svaki projekat. To znači da možete koliko god hoćete projekata da ocenite na skali od 1 do 5 prema sledećim kriterijumima:
  1. – održivost
  2. – inovacija (na tehnološkom, društvenom ili organizacionom nivou);
  3. – očekivani/ostvareni uticaj
  4. – skalabilnost

Branislava Jovičić, urednica Balkan Green Energy News, je izjavila: „To je ogroman uspeh, naročito u svetlu činjenice da smo jedini projekat iz jugoistočne Evrope koji se takmiči za nagradu. Danas počinjemo kampanju u kojoj pozivamo čitaoce i druge građane iz celog regiona i sveta da glasaju za Balkan Green Energy News i pomognu našem portalu da ostvari što bolji rezultat na takmičenju“!

„Biće teško, jer u igri su projekti iz celog sveta, ali daćemo sve od sebe i pozivamo čitaoce i uopšte građane kojima se dopada naš portal da izdvoje 5 minuta svog vremena i glasaju za nas. Potrebno je  da se registruju na sajtu Best Climate Solutions 2018 Award i ocene naš portal visokim ocenama u četiri kategorije. Nadamo se najboljem, mada nas i sama činjenica da smo ušli u uži izbor projekata na globalnom nivou čini ponosnim i motiviše nas da budemo još bolji u budućnosti“.

Glasanje preko portala je počelo danas i trajaće do 15. oktobra 2018. godine.

Finalisti i dobitnik nagrade Best Climate Solutions 2018 Award biće proglašeni 4. decembra 2018. godine na Festivalu za Zemlju (Festival for the Earth) 2018. u Veneciji.

Autoru pobedničkog projekta biće upućen poziv za predstavljanje na događaju na visokom nivou kom će prisustvovati dobitnici Nobelove, Pulicerove i Goldmanove nagrade, a Evro-mediteranski centar za klimatske promene (CMCC) i Festival for the Earth će mu dodeliti novčanu nagradu u iznosu od 3.000 evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

jysk odrzivi pamuk BCI Khaula Jamil banner

JYSK do 2024. prelazi na reciklirani, održivo proizveden pamuk

01 March 2021 - Kompanija JYSK želi da održivom proizvodnjom zameni tradicionalnu proizvodnju koja zahteva velike količne vode i pesticida.

ORSP protest mini hidroelektrana u Rakiti dozvolu

ORSP sprema protest ako mini hidroelektrana u Rakiti ne izgubi dozvolu

01 March 2021 - Pokret Odbranimo reke Stare planine najavljuje protest ukoliko nadležno ministarstvo do 7. marta ne ukine dozvolu za MHE Zvonce u Rakiti

Ekstremna zagadenost vazduha u Beogradu Srbiji

Ekstremna zagađenost vazduha u Beogradu i čitavoj Srbiji

26 February 2021 - Dok se mere za smanjenje emisija odlažu, meteorološki uslovi doprinose održavanju zagađenosti vazduha u Beogradu i Srbiji na drastično visokim nivoima

srednjobosanski kanton mhe jajce pliva

Kanton sa najviše malih hidroelektrana u BiH planira gradnju još 38

25 February 2021 - Srednjobosanski kanton pripremio je nacrt prostornog plana kojim je predviđena gradnja još 36 malih hidroelektrana.