x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

GGF i Mikrofin postali partneri u cilju povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima i malim preduzećima

15.03.2019. | Komentari: 1Autor:

Slika: GGF
GGF i Mikrofin postali partneri u cilju povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima i malim preduzećima

Fond za zeleni razvoj (GGF) i Mikrofin postali su partneri u cilju podsticanja mera energetske efikasnosti u domaćinstvima i malim agro-biznisima u Bosni i Hercegovini (BiH), saopštio je GGF. Efekti zajma od 2 miliona evra biće pojačani merama za razvoj kapaciteta, što će omogućiti Mikrofinu da pripremi i plasira kredite namenjene povećanju energetske efikasnosti.

Mikrofin je vodeća mikrofinansijska institucija u BiH koja u široko rasprostranjenoj mreži poslovnica nudi kredite domaćinstvima, malim poljoprivrednim proizvođačima i preduzetnicima.

Kao partner, Mikrofin se dobro uklapa u misiju GGF-a, jer njegov portfolio stambenih i kredita za renoviranje ima značajan potencijal za promociju mera energetske efikasnosti, kao što su izolacija zidova i krovova, zamena prozora i rasvete, kao i nadogradnja kućnih aparata, naveo je GGF u saopštenju.

Klijenti Mikrofina u sektoru agro-biznisa nude dodatne mogućnosti za promovisanje unapređenja sitne poljoprivredne mehanizacije, što je, takođe, efikasna mera energetske efikasnosti.

“Drago nam je što smo ovu vodeću mikrofinansijsku instituciju uvrstili u mrežu naših partnera u BiH. S obzirom na njen rad, ovo partnerstvo neće pomoći samo malim agro-biznisima da poboljšaju svoju energetsku efikasnost, već i razvoju svesti o ovoj temi u lokalnim sredinama, čime će se povećati tražnja za energetski efikasnijom opremom”, izjavio je predsednik GGF Olaf Zymelka.

Lloyd Stevens, direktor u Finance in Motion, koji savetuje GGF, dodao je da je ohrabrujuće videti da Mikrofin prepoznaje potencijal zelenog pozajmljivanja u svom portfelju i pokazuje nameru da ga iskoristi.

“Budući da je stambeni sektor jedan od najvećih potrošača energije u BiH, uvereni smo da će partnerstvo sa institucijama kao što je Mikrofin, koja ima značajan kreditni portfolio za unapređenje stanova i domaćinstava, omogućiti GGF-u da ostvari željeni uticaj na energetsku efikasnost domova u urbanim i u ruralnim područjima“, naveo je Stevens.

“Verujemo u otvoren i inovativan pristup poslovanju, i saradnju sa GGF-om smatramo jakom platformom za poboljšanje standarda energetske efikasnosti u domovima u BiH, što bi pomoglo da se smanje računi za energiju i omogući udobnije življenje. Zahvalni smo i na pomoći GGF da povećamo svest o pitanjima koja se više ne mogu odbaciti ili ignorisati, kao što su posledice klimatskih promena“, istakao je Mladen Bosnić, izvršni direktor i direktor Mikrofina.

Komentari (1)

Slavko vincic / 17.03.2019.

Ja sam zainteresovan za energetski kredit kakvi su uslovi i gdje se mogu obratiti…..?
Ovo je veoma dobra stvar jer kuce su gradene prije mnogo godina i one su veoma veliki potrosaci energije i ujedno zagadivaci okoline…..
Unaprijed hvala

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.