x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Finska ponovo nastupa na Evroviziji sa pesmom o klimatskim promenama

22.03.2019. | Komentari: 0Autor:

;

Finska je ponovo odabrala pesmu sa snažnom porukom o klimatskim promenama da je predstavlja na Evroviziji. Glasači u Finskoj i međunarodni žiri izabrali su pesmu pod nazivom “Look Away”, što u prevodu znači “gledati na drugu stranu”. Pesmu će izvesti EDM zvezda Darude i Sebastian Rejman u prvom polufinalu 64. po redu Evrovizije, koje će se održati u Tel Avivu u Izraelu 14. maja. Finale Evrovizije je 18. maja.

Pevač Sebastian Rejman, koautor pesme, kaže da je osetio potrebu da napiše pesmu tokom boravka u Indiji pre par godina, gde je video “siromaštvo, zagađenje i prenaseljenost”, javlja Wiwibloggs, vebsajt posvećen Evroviziji.

U intervjuu za Wiwibloggs, Rejman kaže da su prizori koje je video sa prozora svoje hotelske sobe u Delhiju izgledali kao da su iz nekog filma o svetu nakon nuklearnog rata i da je za njega, kao osobu sa Zapada, bilo šokantno da vidi ljude koji spavaju na ulici i žive na ulici.

“There’s something in the air at night, that feels so different…”

Foto: Twitter.com/Darudevil

Rejman takođe objašnjava kako je napisao pesmu po povratku iz Indije. On kaže da je došao kući, prvom prilikom seo za klavir i napisao pesmu “Look Away” za svega dvadesetak minuta. “Jednostavno sam morao to da izbacim iz sebe”, kaže Rejman.

U pesmi on kaže da ne može više da peva ljubavne pesme, jer se “nešto dešava” i on tome “više ne može da okreće leđa”. U pesmi se takođe kaže da ima “nešto u vazduhu noću,” nešto što deluje dosta drugačije i da on ne razume šta je to, kao i da nije znao da će do toga doći.

Ovo nije prvi put da Finska šalje pesmu sa porukom o klimatskim promenama na takmičenje za pesmu Evrovizije. Pevač Paradise Oskar je 2011. godine pevao o dečaku koji želi da spasi “umiruću planetu” od ekološke katastrofe. Ova pesma završila je na 21. mestu od ukupno 25 učesnika finala Evrovizije, koje je održano u nemačkom gradu Dizeldorfu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.