OIE

EUSEW 2024: otvorene prijave za učešće na 18. po redu nedelji posvećenoj održivoj energetici

EUSEW 2024

Foto: EUSEW

Objavljeno

12.12.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.12.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska nedelja održive energetike (EUSEW), najveći evropski godišnji skup fokusiran na obnovljive izvore i efikasno korišćenje energije, održaće se od 11. do 13. juna. Biće u hibridnom formatu, na dve lokacije u Briselu i s prenosom onlajn. Slogan 18. po redu nedelje posvećene održivoj energetici glasi ‘Energetska rešenja sa neto nula emisija za konkurentnu Evropu’.

EUSEW 2024 će biti niz dešavanja, počev od konferencije na visokom nivou. Organizatori kažu da je ona više od puke serije informativnih sesija i da se tokom godina razvila u „konvergenciju energetski svesnih umova, prostor za umrežavanje i saradnju koji se proteže izvan geografskih granica“.

Stručnjaci iz oblasti održive energetike do 19. januara mogu podneti svoje predloge tema za sesije o pravnom okviru, dobroj praksi i idejama. Organizuju ih Evropska komisija i najvažnije zainteresovane strane aktivne u oblasti održive energetike.

EUSEW 2023

Otvorene prijave za EUSEW nagrade

EUSEW nagrade odaju priznanje pojedincima i projektima za njihove inovacije i napore u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Dodeljuju se u tri kategorije: inovacije, lokalna energetska akcija i žena u energetici. Prijave su otvorene do 1. februara.

Jedan od najvažnijih segmenata konferencije je Evropski dan energetike za mlade. Učesnici između 18 i 34 godine starosti okupiće se da podele svoje vizije i ideje za transformaciju Evrope u prvi klimatski neutralan kontinent.

Dodatnu priliku za umrežavanje pruža i Sajam energetike. Poziv za postavljanje štanda na sajmu biće otvoren od 16. januara.

EUSEW 2023 networking

Dani održive energetike

Zainteresovani koji nisu u mogućnosti da učestvuju u aktivnostima u Briselu mogu da registruju sopstveni događaj uživo ili onlajn u okviru Dana održive energetike. Održavaju se svuda po svetu, promovišući čistu energiju i energetsku efikasnost.

EUSEW je otvoren za međunarodne organizacije, univerzitetska udruženja, nacionalne i lokalne vlasti, profesionalna udruženja, nevladine organizacije koje rade u oblasti održivog razvoja, udruženja potrošača, istraživačke organizacije i projekte koje finansiraju Evropska unija i njene i mnoge druge institucije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

12. decembar 2023. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

12. decembar 2023. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

12. decembar 2023. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

12. decembar 2023. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar