Električna energija

EPCG odobrila investicije od devet miliona evra u hidroelektrane

Objavljeno

07.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Upravni odbor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odobrio je modernizaciju hidroelektrana (HE) Piva i Perućica.

Ova dva projekta vredna su ukupno devet miliona evra, dok je plan da se u narednih pet godina u dve hidroelektrane ukupno uloži 40 miliona evra.

Remont drugog agregata HE Piva, vredan 2,7 miliona evra, planiran je za ovu i sledeću godinu. Revitalizacija će produžiti životni vek elektrane i omogućiti dostizanje projektovanih performansi.

Upravni odbor je odobrio i izmenu Plana javnih nabavki čime je stvoren preduslov za početak remonta šest agregata HE Perućica, procenjenog na 3,56 miliona evra, kao i za pokretanje tenderske procedure za kupovinu transformatora, vrednog 2,75 miliona evra.

Sa ovim investicijama EPCG će pojačati aktivnosti predviđene petogodišnjim investicionim planom, čija ukupna vrednost je 170 miliona evra, naveo je EPCG u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

esm belene gasna elektrana alexandroupolis

ESM odustao od nuklearke Belene i okrenuo se gasnoj elektrani u Grčkoj

28 November 2020 - Elektrani na Severna Makedonija smatra da će gasna elektrana u okviru terminala za tečni prirodni gas u Grčkoj biti pre završena.

profesori srbija poruka dekarbonizacija ugalj politicari

Poruka profesora Univerziteta u Beogradu političarima: Nastavak korišćenja uglja koštaće Srbiju skuplje nego primena mera za dekarbonizaciju

25 November 2020 - Zemlja će skuplje proći ako ne uradi ništa da smanji emisije CO2, koje najvećim delom potiču iz energetike, nego da sprovede dekarbonizaciju.

Rumunija termoelektrane na ugalj

Rumunija odlučila da više neće graditi termoelektrane na ugalj

20 November 2020 - U vladi tvrde da Rumunija više neće dobiti nijednu termoelektranu na ugalj, a CE Oltenia nagoveštava da će napustiti poslednji takav projekat.

Francuzi 2021. počinju gradnju vetroparka Bašaid i geotermalne elektrane u Srbiji

19 November 2020 - IEL OIE Balkan Renewable Energy najavljuje gradnju vetroparka Bašaid kod Kikinde, snage 85 MW, i jedne geotermalne elektrane.