x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

EMS završio izgradnju visokonaponskog kablovskog voda vrednosti 2,7 miliona evra

15.07.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: EMS
EMS završio izgradnju visokonaponskog kablovskog voda vrednosti 2,7 miliona evra

Elektromreža Srbije (EMS) završila je projekat izgradnje podzemnog visokonaponskog kablovskog voda od EMS-ove trafostanice Beograd 17 kod Plavog mosta do EPS-ove trafostanice Beograd 23 na Autokomandi. Time su stvoreni uslovi za još pouzdanije i sigurnije napajanje centralnih delova grada, uključujući i delove u kojima se realizuju kapitalni infrastrukturni projekti, poput Beograda na vodi, saopštila je kompanija.

Dužina trase ovog 110 kV kablovskog voda iznosi 3,2 kilometra, a vrednost investicionih ulaganja je oko 2,7 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

„Uskoro na teritoriji Beograda počinje i izgradnja još dva podzemna kablovska voda. Jedan će ići od TS Beograd 23 do TS Beograd 45, u okviru kompleksa Beograd na vodi, i dužina njegove trase će iznositi oko tri kilometra. Drugi će povezivati TS Beograd 45 i TS TETO Novi Beograd i biće dugačak približno 3,6 kilometara. Završetak ta dva projekta planiran je za maj sledeće godine, i uz vod koji smo upravo završili time će definitivno biti obezbeđeno pouzdano snabdevanje delova prestonice u kojima se najviše gradi i gde sledstveno postoji i značajna potreba za izgradnjom i unapređenjem elektroenergetske infrastrukture“, izjavila je direktorka EMS AD Jelena Matejić.

EMS planira izgradnju još dva podzemna kablovska voda u Beogradu – jedan dužine oko tri kilometra i jedan dužine 3,6 kilometara

Takođe, u toku su pripremne aktivnosti za rekonstrukciju postojećeg 110 kV kabla na potezu od TS Beograd 1 na Karaburmi do TS Beograd 6 u blizini Skupštine Srbije, koji je značajan za snabdevanje centra grada, navodi se u saopštenju Elektromreže Srbije.

Gradnja visokonaponskih kablova realizuje se i planira i u drugim gradovima u Srbiji

Uz to, Elektromreža Srbije realizuje i planira projekte visokonaponskih kablova i van područja Beograda. U toku je realizacija 110 kV viskonaponskog kabla u Kruševcu čiji se završetak očekuje u novembru 2019. Takođe, sprovode se i pripremne aktivnosti za polaganje viskonaponskog kabla u Novom Sadu, između TS Novi Sad 5 i TS Novi Sad 7, saopštila je Elektromreža Srbije.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.