Električna energija

Electrawindsov javni poziv za projekte u Kovačici ističe 15. decembra

javni poziv

Foto: Pexels

Objavljeno

10.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Electrawinds K-Wind Doo se priprema da počne da obrađuje prijave iz Kovačice u okviru programa podrške lokalnoj zajednici, kakav se u ovom sektoru retko viđa u regionu. Operater najvećeg vetroparka u Srbiji je spreman da odabrane projekte finansira sa po najviše 5.000 evra.

Organizacije aktivne u ovoj opštini mogu do 15. decembra da popune formular i dostave zamisao za delovanje na polju zaštite i unapređenja životne sredine, rad na infrastrukturi, obrazovanje, podršku mladima i sportu, promociju energije iz obnovljivih izvora i inovacije. Kompanija je saopštila u javnom pozivu da će „podržati koliko god kvalitetnih projekata bude moguće“. Oni treba da doprinesu kvalitetu života sledeće i 2021. godine, navedeno je u obrazloženju.

Tender samo za entitete registrovane pre 2019. godine

Mogu da učestvuju sve neprofitne organizacije koje je osnovalo bilo koje telo lokalne samouprave, uz grupe građana i sportske a udruženja i klubove. Uslov je da su u evidenciju Agencije za privredne registre (APR) ušli pre ove godine.

Dalje, prijavljeni entiteti ne smeju imati dospele i neizmirene poreske obaveze, kažu u Electrawinds K-Windu. On ih je uputio da pošalju dokumentaciju samo za po jedan projekat. Formular je dostupan na veb stranici proizvođača struje iz energije vetra. Opis planiranih aktivnosti mora biti detaljan, stoji u propozicijama.

Procedura javnog poziva uključuje detaljan pregled odluke

Kompanijska komisija i pravni savetnici su odgovorni za odabir korisnika sredstava is programa i imaju diskreciono pravo. Po svemu sudeći, nije predviđen nikakav postupak žalbe. Ipak, odluka će biti pregledana s dužnom pažnjom, otkrivaju pravila javnog poziva.

Vetrofarma od 104,5 megavata je šesta u Srbiji koja je potpuno završena. Kapacitet je u zemlji lansiran do 171,6 megavata kada je u septembru zvanično počela da snabdeva mrežu strujom. Građena je od 2017, a ove godine je dobila status privilegovanog proizvođača električne energije.

Enlight Renewable Energy, sa sedištem u Izraelu, investitor je poduhvata vrednog 189 miliona evra. Instalirao je 38 turbina uz pomoć finansijskog paketa od 142 miliona evra koji je došao od Evropske banke za obnovu i razvoj i Erstea. Potonjeg kreditora je podržala nemačka agencija za finansiranje izvoza Euler Hermes.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

10. decembar 2019. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

10. decembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

10. decembar 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

10. decembar 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije