Električna energija

Electrawindsov javni poziv za projekte u Kovačici ističe 15. decembra

javni poziv

Foto: Pexels

Objavljeno

10.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Electrawinds K-Wind Doo se priprema da počne da obrađuje prijave iz Kovačice u okviru programa podrške lokalnoj zajednici, kakav se u ovom sektoru retko viđa u regionu. Operater najvećeg vetroparka u Srbiji je spreman da odabrane projekte finansira sa po najviše 5.000 evra.

Organizacije aktivne u ovoj opštini mogu do 15. decembra da popune formular i dostave zamisao za delovanje na polju zaštite i unapređenja životne sredine, rad na infrastrukturi, obrazovanje, podršku mladima i sportu, promociju energije iz obnovljivih izvora i inovacije. Kompanija je saopštila u javnom pozivu da će „podržati koliko god kvalitetnih projekata bude moguće“. Oni treba da doprinesu kvalitetu života sledeće i 2021. godine, navedeno je u obrazloženju.

Tender samo za entitete registrovane pre 2019. godine

Mogu da učestvuju sve neprofitne organizacije koje je osnovalo bilo koje telo lokalne samouprave, uz grupe građana i sportske a udruženja i klubove. Uslov je da su u evidenciju Agencije za privredne registre (APR) ušli pre ove godine.

Dalje, prijavljeni entiteti ne smeju imati dospele i neizmirene poreske obaveze, kažu u Electrawinds K-Windu. On ih je uputio da pošalju dokumentaciju samo za po jedan projekat. Formular je dostupan na veb stranici proizvođača struje iz energije vetra. Opis planiranih aktivnosti mora biti detaljan, stoji u propozicijama.

Procedura javnog poziva uključuje detaljan pregled odluke

Kompanijska komisija i pravni savetnici su odgovorni za odabir korisnika sredstava is programa i imaju diskreciono pravo. Po svemu sudeći, nije predviđen nikakav postupak žalbe. Ipak, odluka će biti pregledana s dužnom pažnjom, otkrivaju pravila javnog poziva.

Vetrofarma od 104,5 megavata je šesta u Srbiji koja je potpuno završena. Kapacitet je u zemlji lansiran do 171,6 megavata kada je u septembru zvanično počela da snabdeva mrežu strujom. Građena je od 2017, a ove godine je dobila status privilegovanog proizvođača električne energije.

Enlight Renewable Energy, sa sedištem u Izraelu, investitor je poduhvata vrednog 189 miliona evra. Instalirao je 38 turbina uz pomoć finansijskog paketa od 142 miliona evra koji je došao od Evropske banke za obnovu i razvoj i Erstea. Potonjeg kreditora je podržala nemačka agencija za finansiranje izvoza Euler Hermes.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

SolarEdge fotonaponsku instalaciju velikom depou za gorivo

Oprema SolarEdge odabrana za fotonaponsku instalaciju u velikom depou za gorivo

10. decembar 2019. - U terminalu Alkion obraćaju veliku pažnju na bezbednost, pa su odabrali SolarEdge-ova pametna energetska rešenja

Sloveniji konzorcijum niskougljenicni vodonik

U Sloveniji osnovan konzorcijum za niskougljenični vodonik

10. decembar 2019. - Vlada Slovenije je podržala osnivanje konzorcijuma 18 kompanija, organizacija i opština u cilju razvoja ekosistema za vodonik iz niskougljeničnih izvora

eps cena struje pirvreda srbija dusan zivkovic

Živković: Cena struje za privredu u Srbiji biće niža od 1. maja

10. decembar 2019. - EPS priprema promenu metodologije kojom će se od 1. maja formirati cena energije za komercijalne kupce, najavio direktor Dušan Živkovi

dedovic djedovic Handanovic U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

Đedović Handanović: U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

10. decembar 2019. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je najavila 400 miliona evra investicija u revitalizaciju četiri EPS-ove hidroelektrane