OIE

EBRD traži konsultanta za podršku zelenim investicijama u Srbiji

EBRD trazi konsultanta za digitalizaciju procedura za investicije u zelenu energiju u Srbiji

Foto: ybernardi from Pixabay

Objavljeno

21.03.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender za izbor konsultantske firme za digitalizaciju administrativnih procedura za unapređenje poslovnog okruženja za investicije u obnovljive izvore energije.

Vrednost posla je 250.000 evra, a rok za prijavljivanje je 15. april.

EBRD planira da angažuje konsultantsku firmu za realizaciju dvogodišnjeg projekta u okviru koga će se digitalizovati administrativne procedure od značaja za unapređenje poslovnog okruženja za investicije u obnovljive izvore energije. Korisnik projekta EBRD-a je Republički sekretarijat za javne politike, navodi se u javnom pozivu.

Posao digitalizacije bi trebalo da bude završen za 24 meseca

EBRD očekuje da će projekat smanjiti birokratske prepreke za investitore u obnovljive izvore energije optimizacijom i digitalizacijom relevantnih administrativnih procedura.

Očekuje se da izabrana konsultantska firma posao započne u drugom kvartalu 2022. i da ga završi za 24 meseca, navodi se u javnom pozivu.

Osim analize postojeće digitalizacije administrativnih procedura i kreiranja nove digitalne infrastrukture, izabrana firma bi trebalo da predloži regulatorne promene i obuči državne službenike za upravljanje sistemom i sprovođenje novih procedura.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

21. mart 2022. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

21. mart 2022. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

21. mart 2022. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

21. mart 2022. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana