OIE

EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

tender EBRD Turska

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender vrednosti 68.200 evra bez PDV-a za merenje emisije ugljen dioksida iz geotermalnih oblasti u Turskoj.

Predviđena su najmanje tri terenska merenja na geotermalnim oblastima koja još uvek nisu eksploatisana. EBRD će angažovati nezavisnog konsultanta da obavi istraživanje geostatističkim metodama, sa ciljem da se ograniči tok CO2 u tim oblastima.

Rezultati će dati okvir za poređenje sa emisijama CO2 iz postojećih geotermalnih elektrana u sličnim geološkim uslovima. Biće korišćeni i kao polazna vrednost za merenje efekata degazacije kada na tim poljima počne proizvodnja energije.

Početak projekta planiran je za februar 2017. sa rokom trajanja od šest meseci, a poslednji rok za dostavu Prijava o zainteresovanosti je 20. januar 2017. godine.

Na tender mogu da se prijave kompanije ili grupe kompanija sa iskustvom u međunarodnim projektima iz oblasti geotermalne energije, naročito u obavljanju geohemijskih merenja i merenja difuzije CO2 iz tla.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program EBRD-EU za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju u Turskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

solarna stara dojkinci temska solarne elektrane elektropionir

Prve zadružne solarne elektrane u Srbiji puštene u rad na Staroj planini

20. decembar 2016. - Godišnji prihodi od prodaje električne energije biće iskorišćeni za projekte koje će predložiti lokalna zajednica staroplaninskih sela

Evropska unija ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije-studija

EU ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije – studija

20. decembar 2016. - EEB tvrdi da Evropa ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije bez ugrožavanja prirode i proizvodnje hrane

slovenija zeleznica solarne elektrane prozjumeri

Slovenija postavlja solarne elektrane pored pruga kako bi domaćinstva u zgradama postala prozjumeri

20. decembar 2016. - Posle lokacija pored auto-puteva, Slovenija namerava da za solarne elektrane iskoristi i zemljište koje je u vlasništvu Slovenskih železnica

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan 2030

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan do 2030. godine

20. decembar 2016. - Srbija se uskladila sa vizijom Evrope, izjavila je ministarka Đedović Handanović nakon što je vlada usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan