OIE

EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

tender EBRD Turska

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender vrednosti 68.200 evra bez PDV-a za merenje emisije ugljen dioksida iz geotermalnih oblasti u Turskoj.

Predviđena su najmanje tri terenska merenja na geotermalnim oblastima koja još uvek nisu eksploatisana. EBRD će angažovati nezavisnog konsultanta da obavi istraživanje geostatističkim metodama, sa ciljem da se ograniči tok CO2 u tim oblastima.

Rezultati će dati okvir za poređenje sa emisijama CO2 iz postojećih geotermalnih elektrana u sličnim geološkim uslovima. Biće korišćeni i kao polazna vrednost za merenje efekata degazacije kada na tim poljima počne proizvodnja energije.

Početak projekta planiran je za februar 2017. sa rokom trajanja od šest meseci, a poslednji rok za dostavu Prijava o zainteresovanosti je 20. januar 2017. godine.

Na tender mogu da se prijave kompanije ili grupe kompanija sa iskustvom u međunarodnim projektima iz oblasti geotermalne energije, naročito u obavljanju geohemijskih merenja i merenja difuzije CO2 iz tla.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program EBRD-EU za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju u Turskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vetropark-tomislavgrad-orlokuk

Tomislavgrad dobija još jedan vetropark od 90 MW

20. decembar 2016. - Vlada Kantona 10 u Federaciji BiH usvojila je odluku da pokrene postupak za dodelu koncesije za projekat vetroparka Orlokuk kapaciteta 90 MW

EU milijardu evra grantovima Zapadnom Balkanu podrsku energetici

EU odobrila milijardu evra u grantovima za podršku Zapadnom Balkanu u energetici

20. decembar 2016. - EU će podržati šest projekata zelene energetske infrastrukture na Zapadnom Balkanu iz paketa grantova za investicije vrednog 500 miliona evra

sarajevo toplotne pumpe ebrd grejanje

Sarajevo uvodi toplotne pumpe u daljinski sistem grejanja

20. decembar 2016. - Na taj način bi se smanjilo zagađenje vazduha, koji je jedan od najvećih ekoloških problema, i zavisnost od uvoznih fosilnih goriva

Okrugli sto mapiranje solarnih potencijala Srbije_

OIE

Mapiranje održivih lokacija za jedan gigavat solarnih elektrana u Srbiji

20. decembar 2016. - Identifikovanje lokacija za razvoj solarnih elektrana treba da se sprovodi u skladu sa principima održivog razvoja, poručili su eksperti okupljeni oko projekta "Pametno planiranje za održivi razvoj – Mapiranje solarnih potencijala Srbije"