OIE

EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

tender EBRD Turska

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender vrednosti 68.200 evra bez PDV-a za merenje emisije ugljen dioksida iz geotermalnih oblasti u Turskoj.

Predviđena su najmanje tri terenska merenja na geotermalnim oblastima koja još uvek nisu eksploatisana. EBRD će angažovati nezavisnog konsultanta da obavi istraživanje geostatističkim metodama, sa ciljem da se ograniči tok CO2 u tim oblastima.

Rezultati će dati okvir za poređenje sa emisijama CO2 iz postojećih geotermalnih elektrana u sličnim geološkim uslovima. Biće korišćeni i kao polazna vrednost za merenje efekata degazacije kada na tim poljima počne proizvodnja energije.

Početak projekta planiran je za februar 2017. sa rokom trajanja od šest meseci, a poslednji rok za dostavu Prijava o zainteresovanosti je 20. januar 2017. godine.

Na tender mogu da se prijave kompanije ili grupe kompanija sa iskustvom u međunarodnim projektima iz oblasti geotermalne energije, naročito u obavljanju geohemijskih merenja i merenja difuzije CO2 iz tla.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program EBRD-EU za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju u Turskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

20. decembar 2016. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

20. decembar 2016. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

20. decembar 2016. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

20. decembar 2016. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK