x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

20.12.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender vrednosti 68.200 evra bez PDV-a za merenje emisije ugljen dioksida iz geotermalnih oblasti u Turskoj.

Predviđena su najmanje tri terenska merenja na geotermalnim oblastima koja još uvek nisu eksploatisana. EBRD će angažovati nezavisnog konsultanta da obavi istraživanje geostatističkim metodama, sa ciljem da se ograniči tok CO2 u tim oblastima.

Rezultati će dati okvir za poređenje sa emisijama CO2 iz postojećih geotermalnih elektrana u sličnim geološkim uslovima. Biće korišćeni i kao polazna vrednost za merenje efekata degazacije kada na tim poljima počne proizvodnja energije.

Početak projekta planiran je za februar 2017. sa rokom trajanja od šest meseci, a poslednji rok za dostavu Prijava o zainteresovanosti je 20. januar 2017. godine.

Na tender mogu da se prijave kompanije ili grupe kompanija sa iskustvom u međunarodnim projektima iz oblasti geotermalne energije, naročito u obavljanju geohemijskih merenja i merenja difuzije CO2 iz tla.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program EBRD-EU za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju u Turskoj.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.