OIE

EBRD objavila tender za merenje emisije CO2 u Turskoj

tender EBRD Turska

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender vrednosti 68.200 evra bez PDV-a za merenje emisije ugljen dioksida iz geotermalnih oblasti u Turskoj.

Predviđena su najmanje tri terenska merenja na geotermalnim oblastima koja još uvek nisu eksploatisana. EBRD će angažovati nezavisnog konsultanta da obavi istraživanje geostatističkim metodama, sa ciljem da se ograniči tok CO2 u tim oblastima.

Rezultati će dati okvir za poređenje sa emisijama CO2 iz postojećih geotermalnih elektrana u sličnim geološkim uslovima. Biće korišćeni i kao polazna vrednost za merenje efekata degazacije kada na tim poljima počne proizvodnja energije.

Početak projekta planiran je za februar 2017. sa rokom trajanja od šest meseci, a poslednji rok za dostavu Prijava o zainteresovanosti je 20. januar 2017. godine.

Na tender mogu da se prijave kompanije ili grupe kompanija sa iskustvom u međunarodnim projektima iz oblasti geotermalne energije, naročito u obavljanju geohemijskih merenja i merenja difuzije CO2 iz tla.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program EBRD-EU za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju u Turskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Maja Turković

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

20. decembar 2016. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

20. decembar 2016. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

20. decembar 2016. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Polar Night Energy

Baterija od peska za skladištenje toplotne energije

20. decembar 2016. - Finski startap Polar Night Energy izgradiće najveću bateriju koja pesak koristi kao materijal za skladištenje energije