Električna energija

Dragoljub Damljanović je novi direktor Schneider Electric Razvojnog centra u Srbiji 

Dragoljub Damljanovic razvojni centar schneider electric

Objavljeno

27.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Dosadašnji generalni direktor Razvojnog centra Luis D’Acosta svoj posao Vice President (VP) Digital Grid Schneider Electric nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, dok Dragoljub Damljanović na novu poziciju dolazi posle više od 16 godina u kompaniji Schneider Electric.

Schneider Electric Razvojni centar u Srbiji zapošljava više od 900 inženjera iz oblasti energetike i računarstva koji se bave istraživanjem, razvojem i inženjeringom softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima.

Kako je saopštila ova kompanija, Dragoljub Damljanović je za 16 godina rada obavljao brojne liderske pozicije. Bio je direktor Schneider Electric Srbija, VP za područje Jugoistočne Evrope za ponudu iz domena energetike i servisa, zatim direktor prodaje za Digital Grid diviziju za područje celog sveta, funkciju koju nastavlja da obavlja zajedno sa novim izazovom koji je prihvatio u Srbiji.

“Zadovoljstvo mi je da nastavim uspešan put našeg Razvojnog centra u Srbiji, uz prioritetno održavanje liderske pozicije naših softverskih rešenja na globalnom nivou i ubrzan rast prodaje. Kako u našem Razvojnom centru radi više od 900 inženjera, želimo da se fokusiramo i na nastavak poboljšanja mogućnosti za razvoj njihove karijere i uslova za rad”, izjavio je Damljanović.

Vodeći proizvod Razvojnog centra je softver ADMS (Advance Distribution Management System), koji se trenutno koristi u više od 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona potrošača.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Timmermans Ugalj buducnost radnici

Timmermans: Ugalj nema budućnost, ali je imaju radnici u tom sektoru

25 February 2021 - Izvršni potpredsednik Evropske komisije kaže da EU treba da pomogne da ugalj prestane da se koristi, ali i da isto čeka naftni i petrohemijski sektor

ems donacija wbif transbalkanski koridor

EMS dobio donaciju od 12,8 miliona evra za Transbalkanski koridor

23 February 2021 - Grant stiže od Investicionog okvira za Zapadni Balkan za sekciju 3 Koridora koja se odnosi na dvostruki dalekovod Obrenovac-Bajina Bašta.

novi zakoni energetika zorana mihajlovic skupstina srbije

Četiri zakona u sektoru energetike i rudarstva na Vladi Srbije sledeće nedelje

19 February 2021 - O novim propisima o obnovljivim izvorima energije, energetici, energetskoj efikasnosti i rudarstvu trebalo bi sledeće nedelje da odlučuje Vlada Srbije.

eex cropex fjucersi

EEX i CROPEX dogovorili uvođenje hrvatskih fjučersa za električnu energiju

12 February 2021 - Nakon uspešnog uvođenja fjučersa za Bugarsku, Sloveniju i Srbiju, Evropska energetska berza priprema i hrvatske fjučerse za električnu energiju.