Električna energija

Dragoljub Damljanović je novi direktor Schneider Electric Razvojnog centra u Srbiji 

Dragoljub Damljanovic razvojni centar schneider electric

Objavljeno

27.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Dosadašnji generalni direktor Razvojnog centra Luis D’Acosta svoj posao Vice President (VP) Digital Grid Schneider Electric nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama, dok Dragoljub Damljanović na novu poziciju dolazi posle više od 16 godina u kompaniji Schneider Electric.

Schneider Electric Razvojni centar u Srbiji zapošljava više od 900 inženjera iz oblasti energetike i računarstva koji se bave istraživanjem, razvojem i inženjeringom softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima.

Kako je saopštila ova kompanija, Dragoljub Damljanović je za 16 godina rada obavljao brojne liderske pozicije. Bio je direktor Schneider Electric Srbija, VP za područje Jugoistočne Evrope za ponudu iz domena energetike i servisa, zatim direktor prodaje za Digital Grid diviziju za područje celog sveta, funkciju koju nastavlja da obavlja zajedno sa novim izazovom koji je prihvatio u Srbiji.

„Zadovoljstvo mi je da nastavim uspešan put našeg Razvojnog centra u Srbiji, uz prioritetno održavanje liderske pozicije naših softverskih rešenja na globalnom nivou i ubrzan rast prodaje. Kako u našem Razvojnom centru radi više od 900 inženjera, želimo da se fokusiramo i na nastavak poboljšanja mogućnosti za razvoj njihove karijere i uslova za rad“, izjavio je Damljanović.

Vodeći proizvod Razvojnog centra je softver ADMS (Advance Distribution Management System), koji se trenutno koristi u više od 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona potrošača.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

27. januar 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

27. januar 2021. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

27. januar 2021. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

27. januar 2021. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije