Električna energija

Dobit JP EPS oko 3,4 milijarde dinara, EPS Distribucije 2,4 milijarde u 2017.

Dobit JP EPS oko 3,4 milijarde dinara, EPS Distribucije 2,4 milijarde u 2017.

Foto: EPS

Objavljeno

23.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

JP Elektroprivreda Srbije (EPS) je u 2017. godini ostvarilo neto dobit od oko 3,4 milijarde dinara, navodi se u pojedinačnom revidiranom izveštaju na sajtu kompanije.

EPS je u 2017. godini od pravnih lica na domaćem tržištu kupio električnu energiju u vrednosti od 11,4 milijarde dinara, od čega je oko 5,9 milijardi dinara isplaćeno licenciranim trgovcima električnom energijom, nešto više od 5 milijardi dinara povlašćenim proizvođačima električne energije iz obnovljivih izvora (OIE), dok je približno 518 miliona dinara potrošeno na nabavku električne energije preko berze električne energije SEEPEX.

U okviru EPS grupe, potrošeno je 219,9 miliona dinara na nabavku električne energije od zavisnog pravnog lica EPS Trgovanje, registrovanog u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije.

Na nabavku električne energije van Srbije je utrošeno 280,4 miliona dinara, što se u celosti odnosi na nabavku od kompanije Mješoviti holding Elektroprivreda Republike Srpske (ERS), navodi se u finansijskom izveštaju.

EPS je takođe objavio pojedinačni revidirani finansijski izveštaj svog zavisnog pravnog lica EPS Distribucija, operatora distributivnog sistema, u kom se navodi da je EPS Distribucija u 2017. godini ostvarila neto dobit od 2,4 milijarde dinara.

Revizor oba izveštaja je PricewaterhouseCoopers (PwC).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

IHA SECO KESH odrziva hidroenergija zapadni balkan

Nova inicijativa za održivu hidroenergiju na Zapadnom Balkanu

14 January 2021 - Projekat vode Međunarodno udruženje za hidroenergiju, albanska kompanija KESH i švajcarski Državni sekretarijat za ekonomske poslove.

Petrol E3 preuzimanje

Slovenački Petrol preuzeo snabdevača električnom energijom E3

13 January 2021 - Kupovinom E3 Petrol, koji je pretežno naftno-gasna kompanija, povećava udeo na nacionalnom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%.

Elektromreza Srbije kupila pet odsto akcija CGES

Elektromreža Srbije kupila još pet odsto akcija crnogorskog CGES-a

12 January 2021 - EMS kupio akcije od malih akcionara za sedam miliona evra na Montenegro berzi. Većinski vlasnik je i dalje Vlada Crne Gore.

eps distribucija preuzimanje brojila

EPS Distribucija preuzima još 650.000 brojila od građana

08 January 2021 - Ukoliko građani ne potpišu ugovor o preuzimanju brojila onda ostaju odgovorni za njihovu ispravnost i održavanje, što znači i da snose buduće troškove održavanja.