x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Dobit JP EPS oko 3,4 milijarde dinara, EPS Distribucije 2,4 milijarde u 2017.

23.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: EPS
Dobit JP EPS oko 3,4 milijarde dinara, EPS Distribucije 2,4 milijarde u 2017.

JP Elektroprivreda Srbije (EPS) je u 2017. godini ostvarilo neto dobit od oko 3,4 milijarde dinara, navodi se u pojedinačnom revidiranom izveštaju na sajtu kompanije.

EPS je u 2017. godini od pravnih lica na domaćem tržištu kupio električnu energiju u vrednosti od 11,4 milijarde dinara, od čega je oko 5,9 milijardi dinara isplaćeno licenciranim trgovcima električnom energijom, nešto više od 5 milijardi dinara povlašćenim proizvođačima električne energije iz obnovljivih izvora (OIE), dok je približno 518 miliona dinara potrošeno na nabavku električne energije preko berze električne energije SEEPEX.

U okviru EPS grupe, potrošeno je 219,9 miliona dinara na nabavku električne energije od zavisnog pravnog lica EPS Trgovanje, registrovanog u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije.

Na nabavku električne energije van Srbije je utrošeno 280,4 miliona dinara, što se u celosti odnosi na nabavku od kompanije Mješoviti holding Elektroprivreda Republike Srpske (ERS), navodi se u finansijskom izveštaju.

EPS je takođe objavio pojedinačni revidirani finansijski izveštaj svog zavisnog pravnog lica EPS Distribucija, operatora distributivnog sistema, u kom se navodi da je EPS Distribucija u 2017. godini ostvarila neto dobit od 2,4 milijarde dinara.

Revizor oba izveštaja je PricewaterhouseCoopers (PwC).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.