Životna sredina

Delegacija EU raspisala konkurs karikature i kratkog stripa o životnoj sredini

EU-karikatura-strip-konkurs

Photo: Pixabay

Objavljeno

22.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“ raspisali su konkurs karikature i kratkog kaiš stripa na temu „Ovo je Zemlja za nas – pokreni se za životnu sredinu!“, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“ organizuju nacionalni konkurs karikature i kratkog kaiš stripa na temu zaštite životne sredine u Srbiji. Cilj konkursa je da se vidi kako građani sagledavaju probleme zaštite sredine u Srbiji, kao i da se promoviše važnost te teme a građani Srbije pozovu „na akciju“ kada se radi o potrebi zaštite životne sredine.

Pozivaju se svi oni koji se profesionalno i amaterski bave karikaturom i stripom da pošalju svoje radove o tome kako vide probleme životne sredine u Srbiji i kako građani čuvaju (ili ne) okolinu.

Rok za slanje radova je 2. jun 2019.

Foto: Delegacija EU u Srbiji

Novčane nagrade i izložbe tokom juna i jula

Prve tri nagrade su vaučeri u vrednosti 500 evra, 350 evra i 200 evra. Najbolji radovi (prva tri i finalisti), koje će izabrati žiri u čijem sastavu su eminentni karikaturisti, biće prikazani na izložbama organizovanim tokom juna i jula, u okviru kampanje čiji je cilj promocija zaštite životne sredine. Ograničenja za učešće na konkursu nema, osim pravno obavezujućih standarda i neprihvatanja govora mržnje.

Konkurs je otvoren za sve građane Srbije, kako profesionalne umetnike tako i one koji se amaterski bave karikaturom i stripom. Ukoliko su učesnici mlađi od 16 godina, poželjno je da imaju neku vrstu saglasnosti roditelja. Članovi žirija ne mogu učestvovati na konkursu.

Skenirani radovi moraju biti poslati na sledeću adresu: karikature@euinfo.rs

U žiriju Predrag Koraksić Corax, Jugoslav Vlahović

Žiri koji će odlučivati o pobednicima čine poznati srpski karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Jugoslav Vlahović, zajedno sa po jednim predstavnikom Delegacije EU u Srbiji i projekta „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“.

Izabrani radovi biće predstavljeni u katalogu izložbe štampanom na ekološki prihvatljivom papiru.

Kako se konkurs organizuje u okviru kampanje zaštite životne sredine koja će trajati od početka juna do polovine jula širom Srbije, izložba će u tom periodu biti priređena u Subotici, Užicu, Šapcu i Beogradu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

22. maj 2019. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

22. maj 2019. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

22. maj 2019. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

22. maj 2019. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena