x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Delegacija EU raspisala konkurs karikature i kratkog stripa o životnoj sredini

22.05.2019. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Delegacija EU raspisala konkurs karikature i kratkog stripa o životnoj sredini

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“ raspisali su konkurs karikature i kratkog kaiš stripa na temu „Ovo je Zemlja za nas – pokreni se za životnu sredinu!“, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“ organizuju nacionalni konkurs karikature i kratkog kaiš stripa na temu zaštite životne sredine u Srbiji. Cilj konkursa je da se vidi kako građani sagledavaju probleme zaštite sredine u Srbiji, kao i da se promoviše važnost te teme a građani Srbije pozovu „na akciju“ kada se radi o potrebi zaštite životne sredine.

Pozivaju se svi oni koji se profesionalno i amaterski bave karikaturom i stripom da pošalju svoje radove o tome kako vide probleme životne sredine u Srbiji i kako građani čuvaju (ili ne) okolinu.

Rok za slanje radova je 2. jun 2019.

Foto: Delegacija EU u Srbiji

Novčane nagrade i izložbe tokom juna i jula

Prve tri nagrade su vaučeri u vrednosti 500 evra, 350 evra i 200 evra. Najbolji radovi (prva tri i finalisti), koje će izabrati žiri u čijem sastavu su eminentni karikaturisti, biće prikazani na izložbama organizovanim tokom juna i jula, u okviru kampanje čiji je cilj promocija zaštite životne sredine. Ograničenja za učešće na konkursu nema, osim pravno obavezujućih standarda i neprihvatanja govora mržnje.

Konkurs je otvoren za sve građane Srbije, kako profesionalne umetnike tako i one koji se amaterski bave karikaturom i stripom. Ukoliko su učesnici mlađi od 16 godina, poželjno je da imaju neku vrstu saglasnosti roditelja. Članovi žirija ne mogu učestvovati na konkursu.

Skenirani radovi moraju biti poslati na sledeću adresu:

U žiriju Predrag Koraksić Corax, Jugoslav Vlahović

Žiri koji će odlučivati o pobednicima čine poznati srpski karikaturisti Predrag Koraksić Corax i Jugoslav Vlahović, zajedno sa po jednim predstavnikom Delegacije EU u Srbiji i projekta „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“.

Izabrani radovi biće predstavljeni u katalogu izložbe štampanom na ekološki prihvatljivom papiru.

Kako se konkurs organizuje u okviru kampanje zaštite životne sredine koja će trajati od početka juna do polovine jula širom Srbije, izložba će u tom periodu biti priređena u Subotici, Užicu, Šapcu i Beogradu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.