OIE

Daimler, IVECO, Volvo, Shell i OMV pripremaju masovno uvođenje kamiona na vodonik

Daimler,-IVECO,-Volvo,-Shell-i-OMV-kamioni-vodonik

Slika: Daimler Truck

Objavljeno

23.12.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.12.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetski giganti u proizvodnji kamiona i u naftnoj industriji Daimler Truck, IVECO, Volvo Group, Shell i OMV udružili su se kako bi omogućili masovno uvođenje kamiona na vodonik.

Poznate svetske kompanije obavezale su se da će zajedno raditi da kamioni na vodonik postanu realnost u Evropi u oviru projekta H2Accelerate.

Učesnici projekta veruju da je vodonik osnovno gorivo za potpunu dekarbonizaciju u sektoru kamiona

S obzirom da se sve veći broj vlada i kompanija prihvata, kako navode ove kompanije, zajedničku viziju energetskih sistema sa nultim neto emisijama, učesnici projekta veruju da je vodonik osnovno gorivo za potpunu dekarbonizaciju u sektoru kamiona.

Široka upotreba kamiona na vodonik, kako ističu, stvoriće nove poslovne mogućnosti kao što su postrojenja za proizvodnju vodonika bez ugljenika, veliki distributivni sistemi za vodonik, mreža stanica velikog kapaciteta za punjenje tečnog i gasovitog vodonika i proizvodnja kamiona na vodonik.

Kompanije veruju da je masovno uvođenje vodonika u teški transport neophodno da bi se ispunila evropska ambicija o neto nultim emisijama do 2050.

Učesnici projekta H2A veruju da će investicije u industriji vodonika tokom naredne decenije stvoriti uslove za masovno uvođenje ovog goriva u teški transport što je neophodno da bi se ispunila evropska ambicija o neto nultim emisijama do 2050.

Prelazak na kamione na vodonik trajaće celu sledeću deceniju

Očekuje se da će prebacivanje na vodonik, koje će trajati deceniju, imati dve faze i započeće sa kupcima koji su spremni da odmah koriste kamione na bazi ovog goriva. Te flote kamiona u prvoj fazi biće okupljene u regionalne klastere duž velikih evropskih koridora sa dobrom pokrivenošću stanicama za punjenje.

Kako decenija bude odmicala ovi klasteri će se u drugoj fazi postepeno povezivati kako bi se izgradila prava panevropska mreža, navele su ove kompanije.

U okviru programa H2Accelerate, učesnici će zajedno raditi na obezbeđivanju sredstava za rane predkomercijalne projekte tokom prve faze masovnog uvođenja kamiona na vodonik.

Paralelno sa tim, kompanije će u razgovorima sa kreatorima politika i regulatorima podsticati razvoj političkog okruženja koje će pomoći povećanje proizvodnje kamiona na vodonik i razvoj panevropske mreže za punjenje ovim gorivom bez ugljenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

21 September 2021 - Investicije u geotermalnu energiju ove godine trebalo bi da dostignu rekordnih milijardu dolara, a do 2026. čak tri milijarde.

Power China zeli da preko Srbije udje na trziste zelene energije Evrope

Power China preko Srbije ulazi na energetsko tržište Evrope

21 September 2021 - Državna kompanija Power China, spada u red 50 najvećih kompanija u Kini, a u Srbiji je trebalo da izgradi termoelektranu Kolubara B.

EPCG trazi dobavljace solarnih panela i brojila za projekte Solari 3.000 i Solari 500

EPCG traži dobavljače solarnih panela i brojila za projekte Solari 3.000 i Solari 500

21 September 2021 - Elektroprivreda Crne Gore je raspisala tender za nabavku i isporuku opreme i materijala za realizaciju projekta Solari 3.000+ i Solari 500+.

Hrvatska sa 12 miliona evra subvencionise solarnu, geotermalnu i energiju mora

Hrvatska sa 12 miliona evra subvencioniše solarnu, geotermalnu i energiju mora

20 September 2021 - Hrvatska je objavila tri javna poziva za subvencionisanje projekata za povećanje korišćenja solarne, geotermalne i energije mora.