x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Četvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

10.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: RENEXPO
Četvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

Četvrti RENEXPO BiH sajam okupiće 8. i 9. novembra u Sarajevu investitore, donosioce odluka, predstavnike ministarstava i lokalnih samouprava, kao i poslovne rukovodioce iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Reč je  najvećem međunarodnom sajmu u Bosni i Hercegovini u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja vodama i čvrstim otpadom, saopštili su organizatori.

Na sajamu će proizvode, usluge i tehnologije predstaviti više od 80 izlagača iz 20 zemalja. Očekuje se da sajam poseti 1.500 stručnjaka i posetilaca, kao i 700 učesnika na konferencijama koje će se organizovati u okviru sajma.

Prvog dana sajma biće održane radionice o održivom razvoju malih hidroelektrana u BiH i o energetskoj efikasnosti u objekitima u BiH, kao i konferencija posvećena strategiji renoviranja zgrada u BiH do 2050. godine. Ove skupove organizacuje Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Prvog dana će biti održan i okrugli sto posvećen energiji vetra u BiH i konferencija o upravljanju čvrstim otpadom u toj zemlji.

Drugi dan sajma je posvećen vodi, hidroenergiji i bioenergiji: biće održana međunarodne konferencije o bioenergiji i o hidroenergiji u BiH, kao i konferencija o održivom upravljanju vodom za piće i opadnim vodama. Drugoga dana će biti organizovana i radionica o kontroli gubitaka vode u vodovodnim sistemima.

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće u nekoj od konferencija putem sajta RENEXPO BiH.

Na sajmu će biti organizovani i B2B sastanci koji će omogućiti razmenu znanja i iskustava.

Uoči sajma, u Sarajevu  je 15. septembra održan drugi savetodavni sastanak kome je prisustvovalo 35 stručnjaka iz oblasti energije i vode,  predstavnici ambasada, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u BiH, kao i čelnici javnih preduzeća.

Predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Amir Kazić je tim povodom zahvalio na mogućnosti da FIPA predstavi investicioni potencijal BiH u oblasti obnovljivih, energije, vetra i energije vode, u okviru konferencijskog programa.

Sledeći RENEXPO sajam će biti organizovan 24. aprila 2018. godine u Beogradu,dok će se naredni RENEXPO BiH održati u Sarajevu krajem oktobra 2018. godine.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.