Vesti

Četvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

Cetvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

Slika: RENEXPO

Objavljeno

10.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Četvrti RENEXPO BiH sajam okupiće 8. i 9. novembra u Sarajevu investitore, donosioce odluka, predstavnike ministarstava i lokalnih samouprava, kao i poslovne rukovodioce iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Reč je  najvećem međunarodnom sajmu u Bosni i Hercegovini u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja vodama i čvrstim otpadom, saopštili su organizatori.

Na sajamu će proizvode, usluge i tehnologije predstaviti više od 80 izlagača iz 20 zemalja. Očekuje se da sajam poseti 1.500 stručnjaka i posetilaca, kao i 700 učesnika na konferencijama koje će se organizovati u okviru sajma.

Prvog dana sajma biće održane radionice o održivom razvoju malih hidroelektrana u BiH i o energetskoj efikasnosti u objekitima u BiH, kao i konferencija posvećena strategiji renoviranja zgrada u BiH do 2050. godine. Ove skupove organizacuje Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Prvog dana će biti održan i okrugli sto posvećen energiji vetra u BiH i konferencija o upravljanju čvrstim otpadom u toj zemlji.

Drugi dan sajma je posvećen vodi, hidroenergiji i bioenergiji: biće održana međunarodne konferencije o bioenergiji i o hidroenergiji u BiH, kao i konferencija o održivom upravljanju vodom za piće i opadnim vodama. Drugoga dana će biti organizovana i radionica o kontroli gubitaka vode u vodovodnim sistemima.

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće u nekoj od konferencija putem sajta RENEXPO BiH.

Na sajmu će biti organizovani i B2B sastanci koji će omogućiti razmenu znanja i iskustava.

Uoči sajma, u Sarajevu  je 15. septembra održan drugi savetodavni sastanak kome je prisustvovalo 35 stručnjaka iz oblasti energije i vode,  predstavnici ambasada, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u BiH, kao i čelnici javnih preduzeća.

Predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Amir Kazić je tim povodom zahvalio na mogućnosti da FIPA predstavi investicioni potencijal BiH u oblasti obnovljivih, energije, vetra i energije vode, u okviru konferencijskog programa.

Sledeći RENEXPO sajam će biti organizovan 24. aprila 2018. godine u Beogradu,dok će se naredni RENEXPO BiH održati u Sarajevu krajem oktobra 2018. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

statistika-Balkan-zaostaje-za-svetom-ekspanziji-zelene-energije-ubrzava-solarom

Balkan zaostaje za svetom u ekspanziji zelene energije, ali ubrzava sa solarom

10. oktobar 2017. - Svetski kapacitet proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora prošle godine je uvećan za rekordnih 295 gigavata, objavila je IRENA

nexe cement co2 contessa projekat Thyssenkrupp

Nexe projektom CO₂NTESSA planira da ozeleni proizvodnju cementa

10. oktobar 2017. - Kompanija namerava da implementira oxyfuel tehnologiju kao rešenje za dugoročnu eliminaciju emisija CO2 u svojim pogonima

NIS će proizvoditi zeleni i plavi vodonik u rafineriji Banatu

NIS će proizvoditi zeleni i plavi vodonik kod rafinerije u Banatu

10. oktobar 2017. - NIS je do 7. aprila produžio javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za proizvodnju vodonika

Orgin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

Origin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

10. oktobar 2017. - Novi Sad će dobiti fabriku za pravljenje stanica za brzo punjenje električnih vozila. Početak proizvodnje je planiran ovog proleća.