Vesti

Četvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

Cetvrti RENEXPO BiH u novembru u Sarajevu

Slika: RENEXPO

Objavljeno

10.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Četvrti RENEXPO BiH sajam okupiće 8. i 9. novembra u Sarajevu investitore, donosioce odluka, predstavnike ministarstava i lokalnih samouprava, kao i poslovne rukovodioce iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Reč je  najvećem međunarodnom sajmu u Bosni i Hercegovini u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, upravljanja vodama i čvrstim otpadom, saopštili su organizatori.

Na sajamu će proizvode, usluge i tehnologije predstaviti više od 80 izlagača iz 20 zemalja. Očekuje se da sajam poseti 1.500 stručnjaka i posetilaca, kao i 700 učesnika na konferencijama koje će se organizovati u okviru sajma.

Prvog dana sajma biće održane radionice o održivom razvoju malih hidroelektrana u BiH i o energetskoj efikasnosti u objekitima u BiH, kao i konferencija posvećena strategiji renoviranja zgrada u BiH do 2050. godine. Ove skupove organizacuje Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Prvog dana će biti održan i okrugli sto posvećen energiji vetra u BiH i konferencija o upravljanju čvrstim otpadom u toj zemlji.

Drugi dan sajma je posvećen vodi, hidroenergiji i bioenergiji: biće održana međunarodne konferencije o bioenergiji i o hidroenergiji u BiH, kao i konferencija o održivom upravljanju vodom za piće i opadnim vodama. Drugoga dana će biti organizovana i radionica o kontroli gubitaka vode u vodovodnim sistemima.

Zainteresovani se mogu registrovati za učešće u nekoj od konferencija putem sajta RENEXPO BiH.

Na sajmu će biti organizovani i B2B sastanci koji će omogućiti razmenu znanja i iskustava.

Uoči sajma, u Sarajevu  je 15. septembra održan drugi savetodavni sastanak kome je prisustvovalo 35 stručnjaka iz oblasti energije i vode,  predstavnici ambasada, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u BiH, kao i čelnici javnih preduzeća.

Predstavnik Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Amir Kazić je tim povodom zahvalio na mogućnosti da FIPA predstavi investicioni potencijal BiH u oblasti obnovljivih, energije, vetra i energije vode, u okviru konferencijskog programa.

Sledeći RENEXPO sajam će biti organizovan 24. aprila 2018. godine u Beogradu,dok će se naredni RENEXPO BiH održati u Sarajevu krajem oktobra 2018. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetropark Tusnica i solarna elektrana Zvizdan na mrezi u BiH do kraja 2023.

Vetropark Tušnica i solarna elektrana Zvizdan na mreži u BiH do kraja 2023.

24 септембра 2021 - Dve elektrane gradi isti investitor koji je pored Tomislavgrada instalirao i vetropark Jelovača, drugu vetroelektranu u BiH.

Poljski sporazum sa industrijom vetra - dogovor za pravednu energetsku tranziciju

Poljski sporazum sa industrijom vetra – dogovor za pravednu energetsku tranziciju

24 септембра 2021 - Poljska je potpisala sporazum sa predstavnicima industrije vetra kako bi povećala učešće domaćih firmi u gradnji vetroelektrana na moru.

vodonik-postrojenje-za-proizvodnju-vodonika-hrvatska

Hrvatska očekuje prvo postrojenje za proizvodnju vodonika do 2025.

24 септембра 2021 - Hrvatska vlada je u februaru usvojila odluku o pokretanju postupka izrade strategije za vodonik za period od 2021. do 2050. godine.

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...