Životna sredina

Bugarska može da izgubi sredstva za projekte zbog žalbi na javne nabavke

Photo: moew.government.bg

Objavljeno

28.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Bugarska je suočena sa rizikom gubitka finansijskih sredstava za sprovođenje dva projekta iz oblasti životne sredine zbog žalbi na postupke javnih nabavki.

Dva projekta ukupne vrednosti 2,2 miliona evra, koje sprovodi bugarska Izvršna agencija za životnu sredinu (ExEA), moraju biti završena do maja ove godine. Do sada je na oba projekat potrošeno svega oko 900.000 bugarskih leva (460.000 evra).

Prvi projekat odnosi se na unapređenje sistema upravljanja vodama, dok je drugi projekat posmatranja biološke raznovrsnosti. Na kraju drugog projekta Bugarska bi trebalo da dobije informatički sistem za sakupljanje podataka i analizu stanja biodiverziteta.

Probleme sa sprovođenjem projekata potvrdila je nova ministarka za zaštitu životne sredine Bugarske Irina Kostova na konferenciji za medije prilikom predstavljanja svojih saradnika i ciljeva novog ministarstva. U Bugarskoj je nova vlada uspostavljena 27. januara ove godine.

“Trudimo se da pomognemo radnim grupama kako bi osigurali da ugovori neće biti poništeni”, rekla je Kostova, a prenela novinska agencija Novinite.

Projekti su finansirani iz grantova European Economic Area (EEA), preko Norveškog finansijskog mehanizma. Stručnjaci smatraju da bi neuspeh u njihovom završavanju narušio reputaciju Bugarske kao izvršioca ugovora koji finansira EEA.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Skoro 40.000 vrsta IUCN Crvenoj listi pretnjom nestanka Crvena lista

Skoro 40.000 vrsta na IUCN Crvenoj listi je pod pretnjom nestanka

08 септембра 2021 - Međunarodna unija za zaštitu prirode je objavila da je skoro 40.000 vrsta od skoro 140.000...

srbija pks dubai expo 2020 poziv klima biodiverzitet

Poziv privrednicima Srbije za prvu tematsku nedelju „Dubai Expo 2020“ – Klima i biodiverzitet

03 августа 2021 - Tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi je "Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost".

Severna Makedonija koncesije male hidroelektrane

Severna Makedonija će poništiti koncesije za male hidroelektrane

08 јуна 2021 - Premijer Zoran Zaev je izjavio da će većina koncesionih ugovora za male hidroelektrane u Severnoj Makedoniji biti poništena bez obzira na tužbe

medjunarodni dan biodiverziteta 2021

Međunarodni dan biodiverziteta 2021 – Budi deo rešenja

20 маја 2021 - Sve veći broj ljudi širom sveta zabrinut je kako se odnosimo prema prirodi, zbog čega menjaju navike i zahtevaju mere za zaštitu planete.