Životna sredina

Bugarska može da izgubi sredstva za projekte zbog žalbi na javne nabavke

Photo: moew.government.bg

Objavljeno

28.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Bugarska je suočena sa rizikom gubitka finansijskih sredstava za sprovođenje dva projekta iz oblasti životne sredine zbog žalbi na postupke javnih nabavki.

Dva projekta ukupne vrednosti 2,2 miliona evra, koje sprovodi bugarska Izvršna agencija za životnu sredinu (ExEA), moraju biti završena do maja ove godine. Do sada je na oba projekat potrošeno svega oko 900.000 bugarskih leva (460.000 evra).

Prvi projekat odnosi se na unapređenje sistema upravljanja vodama, dok je drugi projekat posmatranja biološke raznovrsnosti. Na kraju drugog projekta Bugarska bi trebalo da dobije informatički sistem za sakupljanje podataka i analizu stanja biodiverziteta.

Probleme sa sprovođenjem projekata potvrdila je nova ministarka za zaštitu životne sredine Bugarske Irina Kostova na konferenciji za medije prilikom predstavljanja svojih saradnika i ciljeva novog ministarstva. U Bugarskoj je nova vlada uspostavljena 27. januara ove godine.

“Trudimo se da pomognemo radnim grupama kako bi osigurali da ugovori neće biti poništeni”, rekla je Kostova, a prenela novinska agencija Novinite.

Projekti su finansirani iz grantova European Economic Area (EEA), preko Norveškog finansijskog mehanizma. Stručnjaci smatraju da bi neuspeh u njihovom završavanju narušio reputaciju Bugarske kao izvršioca ugovora koji finansira EEA.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

28. februar 2017. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

28. februar 2017. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto

Volonteri prirodi po meri 2024 konkurs

Mladi istraživači Srbije objavili konkurs za dodelu nagrade Volonteri prirodi po meri

28. februar 2017. - Mladi istraživači Srbije su pokrenuli nagradni konkurs Volonteri prirodi po meri 2024 za pojedince koji se ističu u zaštiti prirode

Srbija vecinu sredstava zelenih obveznica saobracaj vodosnabdevanje upravljanje otpadnim vodama

Srbija većinu sredstava iz zelenih obveznica uložila u saobraćaj, vodosnabdevanje, upravljanje otpadnim vodama

28. februar 2017. - Srbija je raspodelila sva sredstva što je prikupila od prodaje svog prvog paketa zelenih obveznica, pokazao je završni izveštaj