Voda

Bledski festival vode objavio poziv za nagrade za inovativna rešenja u očuvanju voda

Bled-voda-festival-nagrade

Slika: Pixabay/adriankirby

Objavljeno

06.05.2021.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Bledski festival vode (Bled Water Festival) je u saradnji sa Ministarstvom za životnu sredinu i prostorno planiranje Slovenije i drugim partnerima objavio međunarodni poziv za dodelu nagrada za inovativna i održiva rešenja koja obuhvataju ceo hidrološki ciklus i doprinose očuvanju vodenih sredina.

Bledski festival vode, koji se održava u Bledu u Sloveniji, će ove godine po peti put dodeliti nagrade za najbolje projekte u oblasti korišćenja voda. Cilj godišnjih nagrada je da se privuku rešenja iz celog sveta radi poboljšanja kvaliteta života i podrške tranziciji ka zelenoj ekonomiji u vreme kada uticaj ljudskih aktivnosti na vodu postaje sve važniji element uspešne privrede, navodi se u najavi organizatora.

Ovogodišnji festival vode održava se 10. i 11. juna

Ovogodišnje izdanje Bledskog festivala vode održaće se 10. i 11. juna, a okupiće predstavnike međunardonih organizacija i državnih institucija, kao i eksperte, aktiviste i investitore. Govoriće se o aktuelnim temama u zaštiti vodnih resusrsa i vodenih sredina, a biće predstavljeni i primeri dobre prakse.

Konkurs je otvoren za firme, vlade i pojedince

Konkurs, pod nazivom Responsible Towards Water Awards, je otvoren za vlade, privatni sektor, stručnjake i civilno društvo. Žiri će dodeliti nagrade u šest kategorija – četiri za firme, jednu za državni projekat i jednu za pojedince. Rok za prijavljivanje je 31. maj, a regionalni pobednici u svakoj od kategorija biće proglašeni 11. juna.

Za nagrade se mogu prijaviti mikro, mala, srednja i velika preduzeća iz celog sveta čija su delatnost usluge, proizvodnja ili rešenja povezana sa unapređivanjem kvaliteta vodnih resursa i smanjenjem potrošnje vode; državni projekti koji sadrže primere dobre prakse u ovoj oblasti; i projekti koje su razvili pojedinci, udruženja ili nevladine organizacije.

Partneri ovogodišnje dodele nagrada dolaze iz osam zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Monako, Slovačka, Slovenija i Srbija), uključujući i Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije, Ministarstvo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Ministarstvo za životnu sredinu Češke i Ministarstvo za životnu sredinu Slovačke.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

6. maj 2021. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

6. maj 2021. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika

Srbija vecinu sredstava zelenih obveznica saobracaj vodosnabdevanje upravljanje otpadnim vodama

Srbija većinu sredstava iz zelenih obveznica uložila u saobraćaj, vodosnabdevanje, upravljanje otpadnim vodama

6. maj 2021. - Srbija je raspodelila sva sredstva što je prikupila od prodaje svog prvog paketa zelenih obveznica, pokazao je završni izveštaj

vucic litijum expo 2027 plan rio tinto solar bistrica

Vučić: Slede veliki energetski projekti, odluka o litijumu čeka novu Vladu Srbije

6. maj 2021. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je prograd "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027.