UNECE Globalno partnerstvo za vodu radionica rodna ravnopravnost sliv reke Drine 23.jun 2021.
Voda

Bledski festival vode objavio poziv za nagrade za inovativna rešenja u očuvanju voda

Bled-voda-festival-nagrade

Slika: Pixabay/adriankirby

Objavljeno

06.05.2021.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Bledski festival vode (Bled Water Festival) je u saradnji sa Ministarstvom za životnu sredinu i prostorno planiranje Slovenije i drugim partnerima objavio međunarodni poziv za dodelu nagrada za inovativna i održiva rešenja koja obuhvataju ceo hidrološki ciklus i doprinose očuvanju vodenih sredina.

Bledski festival vode, koji se održava u Bledu u Sloveniji, će ove godine po peti put dodeliti nagrade za najbolje projekte u oblasti korišćenja voda. Cilj godišnjih nagrada je da se privuku rešenja iz celog sveta radi poboljšanja kvaliteta života i podrške tranziciji ka zelenoj ekonomiji u vreme kada uticaj ljudskih aktivnosti na vodu postaje sve važniji element uspešne privrede, navodi se u najavi organizatora.

Ovogodišnji festival vode održava se 10. i 11. juna

Ovogodišnje izdanje Bledskog festivala vode održaće se 10. i 11. juna, a okupiće predstavnike međunardonih organizacija i državnih institucija, kao i eksperte, aktiviste i investitore. Govoriće se o aktuelnim temama u zaštiti vodnih resusrsa i vodenih sredina, a biće predstavljeni i primeri dobre prakse.

Konkurs je otvoren za firme, vlade i pojedince

Konkurs, pod nazivom Responsible Towards Water Awards, je otvoren za vlade, privatni sektor, stručnjake i civilno društvo. Žiri će dodeliti nagrade u šest kategorija – četiri za firme, jednu za državni projekat i jednu za pojedince. Rok za prijavljivanje je 31. maj, a regionalni pobednici u svakoj od kategorija biće proglašeni 11. juna.

Za nagrade se mogu prijaviti mikro, mala, srednja i velika preduzeća iz celog sveta čija su delatnost usluge, proizvodnja ili rešenja povezana sa unapređivanjem kvaliteta vodnih resursa i smanjenjem potrošnje vode; državni projekti koji sadrže primere dobre prakse u ovoj oblasti; i projekti koje su razvili pojedinci, udruženja ili nevladine organizacije.

Partneri ovogodišnje dodele nagrada dolaze iz osam zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Monako, Slovačka, Slovenija i Srbija), uključujući i Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije, Ministarstvo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Ministarstvo za životnu sredinu Češke i Ministarstvo za životnu sredinu Slovačke.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

UNECE radionica rodna dimenzija sliv reke Drine 23.jun 2021.

Uloga žena u održivom upravljanju prirodnim resursima u slivu reke Drine – registruj se za radionicu

10 June 2021 - 23. juna održava se onlajn radionica "Rodna dimenzija u održivom upravljanju prirodnim resursima kroz neksus pristup u slivu reke Drine". Registruj se i uključi.

slovenija odrzava referendum o pijacoj vodi

Slovenija će 11. jula održati referendum o pijaćoj vodi

08 June 2021 - Nevladine organizacije žele da spreče izmene zakona o vodama, koje je usvojio slovenački parlament u martu.

Evropsku asocijaciju somelijera za vodu Bledski festival vode

Bledski festival vode osnovao Evropsku asocijaciju somelijera za vodu

14 May 2021 - Organizatori Bledskog festivala vode (BWF) u Sloveniji proširili su svoje aktivnosti osnivanjem Evropske asocijacije somelijera za vodu ili EWSA

Bled-voda-festival-nagrade

Bledski festival vode objavio poziv za nagrade za inovativna rešenja u očuvanju voda

06 May 2021 - Bledski festival vode objavio je međunarodni poziv za dodelu nagrada za inovativna i održiva rešenja koja doprinose očuvanju vodenih sredina.