OIE

BiH digitalizacijom ubrzava investicije u sektor energetike

digitalni vodic za investitore bih usaid

Objavljeno

30.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Investitori u energetski sektor u Bosni i Hercegovini dobili su digitalni vodič u vidu onlajn aplikacije kako bi što lakše realizovali svoje projekte.

Digitalni vodič za investitore u elektroenergetskom sektoru u BiH je online aplikacija koja investitorima postavlja niz pitanja o njihovom planiranom projektu, kao što su lokacija, vrsta objekta, instalisana snaga, i na osnovu datih odgovora, pruža informaciju potrebne za realizaciju željenog projekta.

Na taj način investitori dobijaju prilagođeni vodič za njihov konkretni projekat, koji sadrži listu dozvola, saglasnosti i drugih pravnih akata koje moraju pribaviti, zatim listu nadležnih institucija koje ih izdaju i vremenske rokove i druge korisne informacije, saopštila je Privredna komora Federacije BiH.

Digitalni vodič je nadogradnju Vodiča za investitore koji je objavljen u štampanom izdanju 2018.

Aplikacija predstavlja nadogradnju Vodiča za investitore koji je objavljen u štampanom izdanju 2018. godine, i sadrži sumirane informacije iz više od 140 propisa sa svih nivoa vlasti u BiH.

Inače, digitalni vodič je pripremljen u saradnji sa predstavnicima nadležnih ministarstava energije/energetike u Bosni i Hercegovini, ali i drugih nadležnih organa koji su učestvovali u postupku njegove izrade.

Digitalnom vodiču moguće je pristupiti putem ovog linka.

Aplikacija je pripremljena u okviru Projekta asistencije energetskom sektoru (USAID EPA) koji u okviru aktivnosti na poboljšanju investicionog ambijenta u FBiH sprovode Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije provodi i USAID.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

30. septembar 2022. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

30. septembar 2022. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

30. septembar 2022. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

30. septembar 2022. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.