OIE

BiH digitalizacijom ubrzava investicije u sektor energetike

digitalni vodic za investitore bih usaid

Objavljeno

30.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Investitori u energetski sektor u Bosni i Hercegovini dobili su digitalni vodič u vidu onlajn aplikacije kako bi što lakše realizovali svoje projekte.

Digitalni vodič za investitore u elektroenergetskom sektoru u BiH je online aplikacija koja investitorima postavlja niz pitanja o njihovom planiranom projektu, kao što su lokacija, vrsta objekta, instalisana snaga, i na osnovu datih odgovora, pruža informaciju potrebne za realizaciju željenog projekta.

Na taj način investitori dobijaju prilagođeni vodič za njihov konkretni projekat, koji sadrži listu dozvola, saglasnosti i drugih pravnih akata koje moraju pribaviti, zatim listu nadležnih institucija koje ih izdaju i vremenske rokove i druge korisne informacije, saopštila je Privredna komora Federacije BiH.

Digitalni vodič je nadogradnju Vodiča za investitore koji je objavljen u štampanom izdanju 2018.

Aplikacija predstavlja nadogradnju Vodiča za investitore koji je objavljen u štampanom izdanju 2018. godine, i sadrži sumirane informacije iz više od 140 propisa sa svih nivoa vlasti u BiH.

Inače, digitalni vodič je pripremljen u saradnji sa predstavnicima nadležnih ministarstava energije/energetike u Bosni i Hercegovini, ali i drugih nadležnih organa koji su učestvovali u postupku njegove izrade.

Digitalnom vodiču moguće je pristupiti putem ovog linka.

Aplikacija je pripremljena u okviru Projekta asistencije energetskom sektoru (USAID EPA) koji u okviru aktivnosti na poboljšanju investicionog ambijenta u FBiH sprovode Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije provodi i USAID.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pravilnik sisteme skladistenje energije nevideni talas investicija u Turskoj

Novi pravilnik za sisteme za skladištenje energije pokrenuo neviđeni talas investicija u Turskoj

30. septembar 2022. - Regulatorna agencija EMRA je primila zahteve za 67,3 gigavata u projektima vetra i solara kombinovanih sa skladištenjem energije

Grcka medu najatraktivnijim svetskim trzistima za zelenu energiju RECAI

Grčka ostala među najatraktivnijim svetskim tržištima za zelenu energiju

30. septembar 2022. - EY je zadržao Grčku i Tursku u svom indeksu RECAI za najbolja tržišta u domenu energije iz obnovljivih izvora. Grčka je po jednom kriterijumu druga u svetu!

HERMANN Petr_intervju_Schneider Electric BGEN

Budućnost uspešnih firmi leži u njihovoj digitalnoj transformaciji

30. septembar 2022. - Digitalizacija menja sve zato što povezuje sve procese i obezbeđuje kompletan uvid u sve podatke,...

Srbija će se oslanjati na norvešku ekspertizu u razvoju energetskog sektora

Srbija će se oslanjati na norvešku ekspertizu u razvoju energetskog sektora

30. septembar 2022. - Srbija je dobila konkretne zaključke od norveške firme Rystad i radićemo po njihovom uputstvu, poručio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić