Mobilnost

Biciklistička turneja Balkaravana 2020 promoviše mir i održivu mobilnost u regionu

Biciklistička turneja Balkaravana 2020 održiva mobilnost

Foto: Pixabay/FabricioMacedoPhotos

Objavljeno

21.09.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

21.09.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Centar za životnu sredinu iz Banja Luke, u saradnji sa organizacijama za promociju biciklizma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, organizuje četiri biciklističke ture u ove četiri zemlje, pod nazivom Balkaravana 2020, u cilju jačanja i promocije interkulturalnog dijaloga, održivog razvoja, zelene mobilnosti i mira među mladima i građanima regiona Zapadnog Balkana.

Balkaravana 2020, koja se završava 4. oktobra, takođe ima za cilj promociju zdravog načina života i kretanja održivim vidom transporta, navodi se u javnom pozivu za učesnike.

Tokom turneje, učesnici, starosti od 18 do 30 godina, mogu da posete veliki broj lokalnih zajednica i upoznaju se sa njihovim kulturno-istorijskim znamenitostima, ali i meštanima.

Biciklisti, starosti od 18 do 30 godina, upoznaće običaje i život građana u ove četiri zemlje

U svakom gradu – stanici na turi, učesnici upoznaju običaje i život građana i građanki u različitim delovima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Biciklisti mogu da probaju lokalnu hranu, slušaju muziku tog regiona, vide prelepe pejzaže i osete afmosferu na ulicama gradova domaćina ture.

Organizacije koje učestvuju u pripremi turneje su Ulice za bicikliste iz Beograda, Priroda i društvo – Bajkultura iz Zenice, Biciklo.me iz Podgorice i GO2 iz Skadra. Balkaravana 2020 je počela 19. septembra u Albaniji, gde se završava sutra, a nastavak kreće 24. septembra u Bosni i Hercegovini iz Banjaluke.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Elektricni automobili povlace rucnu

Elektromobili povlače ručnu

21. septembar 2020. - Automobilski gigant, globalni proizvođač premijum vozila Volvo, koji je prvi od svih „velikih igrača“ automobilskog...

bmw obnovljiva goriva nemacka

Nemačka auto industrija traži ambicioznije ciljeve za obnovljiva goriva

21. septembar 2020. - Nemačka auto industrija smatra da obnovljiva goriva, a ne samo električna vozila, mogu da daju veliki doprinos borbi protiv klimatskih promena

core elektricni skuter bih

BiH dobila prvi e-skuter proizveden od domaće pameti – E-Scooter by Core

21. septembar 2020. - Namera kompanije Core je da uz podršku svog strateškog partnera izgradi fabriku za masovnu proizvodnju e-skutera u BiH

eleport turbovolt hrvatska slovenija punjaci elektricna vozila

Eleport otvara mrežu punjača za električna vozila u Hrvatskoj i Sloveniji

21. septembar 2020. - Eleport je saopštio da se kroz stratešku akviziciju firme TurboVolt GmbH širi na tržišta Hrvatske i Slovenije