Energetska efikasnost

Besplatna obuka za energetske menadžere – prijave do 15. januara

Slika: PKS

Objavljeno

14.12.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.12.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Privredna komora Srbije (PKS) organizuje obuku energetskih menadžera, u okviru projekta EUREMnext, namenjenu srednjim i velikim preduzećima, čija je godišnja potrošnja energije veća od 4.000 MWh. Broj mesta je ograničen na 12 polaznika, pa je neophodno da se firme prijave što pre, najkasnije do 15. januara, dok je početak treninga planiran u martu 2019. godine.

Obuka će biti sprovedena u okviru 15 radnih dana, po modulima od po tri dana u nizu, u periodu od četiri meseca. Predavanja će se održati u Beogradu, a o tačnoj lokaciji polaznici će biti naknadno informisani, navodi se u saopštenju PKS.

Odluka o odabranim kompanijama će biti doneta do 31. januara 2019. godine, i objavljena  na sajtu PKS. Sva predavanja i materijali su na srpskom jeziku, a zainteresovani mogu da dobiju više informacija na telefon 011 33 00 995.

U PKS kažu da program ima za cilj da unapredi znanja i veštine zaposlenih, koji već imaju iskustvo u oblasti energetike, kako bi mogli da prepoznaju potencijale za optimizaciju energetskih procesa u svojim kompanijama i postave konkretne ciljeve, čijom realizacijom će ostvariti smanjenje troškova poslovanja.

„Obuka se sastoji od 15 obaveznih tema o kojima će govoriti ugledni domaći predavači i predstavnici iz prakse čime će polaznici dobiti uvid u praktična rešenja. Na temelju toga polaznici izrađuju, uz mentorski nadzor, energetski koncept za svoju kompaniju, koji između ostalog predstavlja deo završnog ispita i uslov za sticanje međunarodno priznatog sertifikata EUREM European Energy Manager“, navode u PKS.

Preduzeća čiji predstavnici prođu obuku će, kako tvrde u PKS, moći da donesu argumentovane odluke u cilju poboljšanja energetske efikasnosti ili korišćenja obnovljivih izvora energije (OIE).

Obzirom da je edukacijski program European EnergyManager međunarodni projekat svi polaznici programa dobijaju pristup međunarodnoj platformi EUREM, pa mogu da učestvuju na međunarodnim konferencijama u okviru projekta.

EUREM je standardizovani program obuke i mreža European Energy Manager, koji je sada dostupan u 27 zemalja širom sveta. Glavni cilj EUREMnext projekta je da doprinese kako zaštiti životne sredine tako i poslovnoj konkurentnosti kompanija kroz unapređenje energetskih revizija i uvođenjem mera energetske efikasnosti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

14. decembar 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

14. decembar 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

14. decembar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

14. decembar 2018. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.