Klimatske promene

Berlinski Das Progressive Zentrum prima prijave za Program klimatskih stipendija za mlade

Berlinski Das Progressive Zentrum prima prijave za Program klimatskih stipendija za mlade

Foto: iStock

Objavljeno

13.04.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.04.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Das Progressive Zentrum, nezavisni institut sa sedištem u Berlinu, pozvao je aktiviste posvećene zaštiti klime i životne sredine da se prijave za Program klimatskih stipendija za mlade. Konkurs je namenjen kandidatima iz Centralne i Istočne Evrope, kao i Zapadnog Balkana, sa namerom da se doprinese globalnom dijalogu o klimatskim promenama.

Cilj Programa klimatskih stipendija za mlade je jačanje posvećenosti 25 aktivista kroz obuku, radionice i pristup ekspertskoj mreži u okviru priprema za predstojeću Konferenciju Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama COP28, saopštio je institut Das Progressive Zentrum.

Tokom sedmomesečnog programa, izabrani kandidati će imati mogućnost da pohađaju razne obuke i radionice zasnovane na njihovim potrebama, kao i da razmenjuju znanja i iskustva. Program uključuje onlajn rad, kao i tri obrazovna i jedno studijsko putovanje o klimatskim politikama u Evropi.

Rok za prijavu je 30. april

Cilj je da se unaprede veštine i kapaciteti sledeće generacije aktivista za efikasno suočavanje sa klimatskim promenama, saopštio je berlinski institut.

Sedmomesečna stipendija iznosi 1.350 evra, uz plaćene troškove putovanja i smeštaja. Rok za prijavu, kako je navedeno u pozivu, je 30. april.

Das Progressive Zentrum je naveo da posebno podstiču prijave osoba koje pripadaju grupama ili manjinama koje su diskriminisane. U slučaju identičnih kvalifikacija, kandidati iz takvih grupa ili manjina imaće prednost.

Inače, projekat Climate Connection, koji sprovodi berlinski institut finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kriterijumi za prijavljivanje

  • Rad na pitanjima klimatskih promena kao volonter, student, pojedinac ili mladi profesionalac u, na primer, građanskoj inicijativi, političkoj stranci ili njihovoj omladinskoj organizaciji, u oblasti umetnosti i kulture.
  • Starost od 18-26 godina i državljanstvo ili prebivalište u jednoj od sledećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Mađarska, Nemačka, Kosovo*, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Srbija.
  • Prihvatanje obaveze da se učestvuje u sedmomesečnom programu, koji će uključivati onlajn rad, tri edukativna i jedno studijsko putovanje o klimatskim politikama u Evropi.
  • Dobro poznavanje engleskog jezika, kao i jake komunikacijske veštine.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

eu-motori-sa-unutrasnjim-sagorevanjem

Nakon pobede na evropskim izborima, desničari traže ukidanje zabrane vozila na benzin i dizel

13. april 2023. - Lider EPP rekao je da će ta stranka odmah insistirati na ukidanju zabrane prodaje vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem

slovenia necp targets

Slovenija potvrdila napuštanje uglja 2033. u ažuriranom NEKP-u

13. april 2023. - Slovenija je pripremila ažuriranu verziju nacionalnog energetskog i klimatskog plana koji povećava sve ciljeve

Ekološke politike treba da budu socijalno pravednije

Ekološke politike treba da budu socijalno pravednije

13. april 2023. - Velika većina ispitanika iz SINUS-ove i FES-ove ankete u 19 zemalja smatra da ekološke politike treba da budu socijalno pravednije

evropljani klimatske promene anketa imigracija democracy perception index 2024

Evropljanima je sada imigracija veći problem nego klimatske promene – anketa

13. april 2023. - Evropljani su više zabrinuti zbog imigracije nego klimatskih promena, dok manje od 15 odsto anketiranih...