Mobilnost

Beograd traži partnera za JPP projekat stanice za autobuse na komprimovani prirodni gas

Begrad trazi partnera za JPP projekat za stanicu za komprimovani prirodni gas

Slika: GSP

Objavljeno

02.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Beograd objavio je poziv za javno-privatno partnerstvo za izgradnju stanice za komprimovani prirodni gas kojim će se snabdevati 100 autobusa javnog komunalnog preduzeća GSP „Beograd“, ali i privatna vozila.

Komprimovani prirodni gas (eng. compressed natural gas) je gorivo koje se koristi za napajanje vozila, i ima manje štetnih emisija od naftnih derivata. Grad Beograd raspisao je nedavno tender za nabavku 100 autobusa na gas.

Sa privatnim partnerom potpisaće se ugovor o javno-privatnom partnerstvu (JPP) na 15 godina, navodi se u tenderskoj dokumentaciji, i dodaje da je rok za podnošenje ponuda 27. septembar.

Ugovor o JPP biće potpisan na 15 godina

Predmet nabavke je izgradnja priključnog gasovoda, stanice komprimovanog prirodnog gasa (KPG) i nabavka i ugradnja opreme za snabdevanje i distribuciju komprimovanog prirodnog gasa u gradu Beogradu i snabdevanje i distribucija KPG-om vozila JKP GSP “Beograd“ koja učestvuju u javnom gradskom prevozu putnika Grada Beograda i drugih potrošača (ličnih putničkih vozila, taksi vozila, vozila za distribuciju).

Nabavka se sprovodi po sistemu „izgradi, predaj, koristi“, a postrojenje za prihvat prirodnog gasa, komprimovanje, skladištenje i stanica za punjenje KPG-om nalaziće se na lokaciji SP „Karaburma“ u Mirijevskom bulevaru.

Koprimovani prirodni gas će moći da sipaju i vlasnici ličnih putničkih vozila, taksija, vozila za distribuciju

Punionica autobusa će imati tri dvoručna točeća automata (dispensera), a javna punionica dva dvostrana točeća automata.

Predviđa se ugradnja odgovarajućeg softverskog programa koji će omogućiti evidenciju i praćenje isporučenog KPG po svakom vozilu, prosečnu potrošnju KPG/100 km i druge zahtevane pokazatelje, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Minimalna dnevna količina KPG-a je 6.000 kg za potrebe do 100 autobusa. Autobusi izlaze na liniju svakodnevno tako da je broj dana koji su u funkciji i troše gorivo 365 dana.

JPP projekat će se sprovesti u tri faze. Prva i druga faza trajaće najviše tri emseca uz 30 dana probnog rada stanice. Prva faza obuhvata projektovanje, planiranje, pribavljanje neophodne dokumentacije, pripremu lokacije za izgradnju, a druga gradnju i puštanje u pogon.

Treća faza predstavlja period pružanja usluga i planirano je da traje 15 godina.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zapadni Balkan spreman da modernizuje zeleznicu Buducnost je na sinama

Zapadni Balkan spreman da modernizuje železnicu – Budućnost je na šinama

13 септембра 2021 - Zemlje Zapadnog Balkana su se dogovorile da transformišu i prošire železnicu i uvedu ekspresne međugradske linije i tako doprinesu održivoj mobilnosti

Massive-Attack_Climate-report

Massive Attack za smanjenje emisija CO2 tokom turneja i koncerata

10 септембра 2021 - Massive Attack radi na koncepciji turneja i koncerata sa što manjim emisijama CO2 za celu muzičku industriju, a testiraće rešenja na svojoj turneji.

Rekordna koncentracija litijuma geotermalnoj vodi Engleskoj

Rekordna koncentracija litijuma nađena u geotermalnoj vodi u Engleskoj

02 септембра 2021 - U vodi koju koristi prva geotermalna elektrana u Velikoj Britaniji ima litijuma za proizvodnju do 1.500 tona godišnje bez zagađivanja i ispuštanja CO2

grad Evropsko priznanje planiranje odrzive urbane mobilnosti

Prijavite se za Evropsku nagradu za planiranje održive urbane mobilnosti

19 августа 2021 - Lokalne vlasti mogu da se do kraja oktobra uključe u konkurs za Evropsko priznanje za planiranje održive urbane mobilnosti – SUMP Award