x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Beograd domaćin regionalne konferencije Smart City SEE19

22.05.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Facebook/Smart City SEE
Beograd domaćin regionalne konferencije Smart City SEE19

Regionalna konferencija Smart City SEE19 biće održana u četvrtak, 23. maja u Beogradu i okupiće domaće, regionalne i međunarodne stručnjake, kao i predstavnike vlada i inovativnih startapa, kako bi razgovarali o razvoju pametnih gradova i njihovoj ulozi u ostvarivanju održive budućnosti.

Na konferenciji će biti predstavljeni najbolji primeri pametnih gradova s ciljem da se zemlje regiona jugoistočne Evrope ohrabre i podstaknu da rade na postizanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i preduzmu korake u smeru razvoja ekološki održivijih gradova koji će biti bolji za život i investiranje, navodi se na sajtu organizatora.

Na konferenciji će biti predstavljeni najbolji primeri pametnih gradova s ciljem da se zemlje regiona jugoistočne Evrope ohrabre i podstaknu da rade na postizanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija

Konferencija takođe ima za cilj da se stekne bolji uvid u prilike i izazove koje donosi širenje gradova, a koji već sada imaju udeo od skoro 75% u svetskoj potrošnji energije, navode organizatori.

Različiti aspekti pametnih gradova biće tema plenarnih sesija

Agenda konferencije uključuje plenarne sesije o različitim aspektima pametnih gradova, kao što su pametne elektroenergetske mreže, e-mobilnost, pametne veze, upravljanje otpadom i reciklaža i pametna gradnja, dok će završna sesija biti posvećena inovacijama.

Profesori ETF-a među učesnicima

Među učesnicima će biti profesori Nikola Rajaković i Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, Darko Levičar iz Automobilskog klastera Slovenije (GIZ ACS), Branko Kovačević, predsednik nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) i bivši dekan ETF-a, i Till Bajohr, savetnik za infrastrukturu u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), kao i predstavnici digitalnih startapa.

Govornici najavljeni za otvaranje konferencije su Nenad Popović, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, i Paul Hickey iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) Evropske investicione banke (EIB).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.