Mobilnost

Beograd domaćin regionalne konferencije Smart City SEE19

Smart-City-SEE19

Foto: Facebook/Smart City SEE

Objavljeno

22.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Regionalna konferencija Smart City SEE19 biće održana u četvrtak, 23. maja u Beogradu i okupiće domaće, regionalne i međunarodne stručnjake, kao i predstavnike vlada i inovativnih startapa, kako bi razgovarali o razvoju pametnih gradova i njihovoj ulozi u ostvarivanju održive budućnosti.

Na konferenciji će biti predstavljeni najbolji primeri pametnih gradova s ciljem da se zemlje regiona jugoistočne Evrope ohrabre i podstaknu da rade na postizanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i preduzmu korake u smeru razvoja ekološki održivijih gradova koji će biti bolji za život i investiranje, navodi se na sajtu organizatora.

Na konferenciji će biti predstavljeni najbolji primeri pametnih gradova s ciljem da se zemlje regiona jugoistočne Evrope ohrabre i podstaknu da rade na postizanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija

Konferencija takođe ima za cilj da se stekne bolji uvid u prilike i izazove koje donosi širenje gradova, a koji već sada imaju udeo od skoro 75% u svetskoj potrošnji energije, navode organizatori.

Različiti aspekti pametnih gradova biće tema plenarnih sesija

Agenda konferencije uključuje plenarne sesije o različitim aspektima pametnih gradova, kao što su pametne elektroenergetske mreže, e-mobilnost, pametne veze, upravljanje otpadom i reciklaža i pametna gradnja, dok će završna sesija biti posvećena inovacijama.

Profesori ETF-a među učesnicima

Među učesnicima će biti profesori Nikola Rajaković i Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, Darko Levičar iz Automobilskog klastera Slovenije (GIZ ACS), Branko Kovačević, predsednik nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) i bivši dekan ETF-a, i Till Bajohr, savetnik za infrastrukturu u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), kao i predstavnici digitalnih startapa.

Govornici najavljeni za otvaranje konferencije su Nenad Popović, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, i Paul Hickey iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) Evropske investicione banke (EIB).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

22. maj 2019. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

22. maj 2019. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

22. maj 2019. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

22. maj 2019. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana