Električna energija

Bečki forum za energetsku tranziciju održava se 6. i 7. juna

Becki-forum-za-energetsku-tranziciju

Slika: Pixabay

Objavljeno

10.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Bečki forum za energetsku tranziciju (Vienna Energy Transition Forum), koji organizuju Institut za energetiku jugoistočne Evrope (IENE) u partnerstvu sa Energy Centre Europe iz Beča, okupiće neke od najeminentnijih energetskih stručnjaka iz cele Evrope kako bi razgovarali o aktuelnim problemima u sektoru energetike i zaštite životne sredine, ali i rešenjima, s obzirom da region u lazi u fazu dekabornizacije u skladu sa ciljevima EU i međunarodnim obavezama.

Forum (Program) će se održati u hotelu Hilton Vienna Plaza 6. i 7. juna.

Ideja Foruma je da okupi lidere u sektoru energetike iz zemalja jugoistočne i centralne Evrope, ali i šire, visoke predstavnike glavnih međunarodnih organizacija, kao i regionalnih i međunarodnih energetskih kompanija koje posluju u regionu centralne i jugoistočne Evrope, saopštio je IENE.

Organizatori navode da će se eminentni stručnjaci, koji predstavljaju širok spektar disciplina i poslovnih interesa u sektoru energetike, okupiti u Beču na dvodnevnom sastanku na visokom nivou kako bi razgovarali o izazovima energetke tranzicije sa kojima se suočavaju centralna i jugoistočna Evropa.

Pitanja kao što su potreba za dekarbonizacijom proizvodnje električne energije, ali i održavanjem pouzdane proizvodnje bazne energije, uloga gasa kao alternativnog goriva i potreba za daljim uvođenjem obnovljivih izvora energije pod ekonomski konkurentnim uslovima biće u žiži interesovanja na Forumu.

Plan EU za dekarbonizaciju i energetsku tranziciju će biti detaljno analiziran razmatranjem širokog spektra tema, od integracije tržišta električne energije i performansi mreže do usporene gradnje vitalnih gasnih interkonektora i uloge nuklearne energije kao realne alternativa koja omogućava isporuku električne energije bez emisija, naveo je IENE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

Zorana Mihajlovic prva aukcija za premije za vetroparkove i solarne elektrane u decembru

Mihajlović: prve aukcije za solar i vetar u decembru

15 September 2021 - Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo da će do februara sledeće godine Srbija objaviti trogodišnji plan aukcija.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.