x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Bečki forum za energetsku tranziciju održava se 6. i 7. juna

10.05.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Bečki forum za energetsku tranziciju održava se 6. i 7. juna

Bečki forum za energetsku tranziciju (Vienna Energy Transition Forum), koji organizuju Institut za energetiku jugoistočne Evrope (IENE) u partnerstvu sa Energy Centre Europe iz Beča, okupiće neke od najeminentnijih energetskih stručnjaka iz cele Evrope kako bi razgovarali o aktuelnim problemima u sektoru energetike i zaštite životne sredine, ali i rešenjima, s obzirom da region u lazi u fazu dekabornizacije u skladu sa ciljevima EU i međunarodnim obavezama.

Forum (Program) će se održati u hotelu Hilton Vienna Plaza 6. i 7. juna.

Ideja Foruma je da okupi lidere u sektoru energetike iz zemalja jugoistočne i centralne Evrope, ali i šire, visoke predstavnike glavnih međunarodnih organizacija, kao i regionalnih i međunarodnih energetskih kompanija koje posluju u regionu centralne i jugoistočne Evrope, saopštio je IENE.

Organizatori navode da će se eminentni stručnjaci, koji predstavljaju širok spektar disciplina i poslovnih interesa u sektoru energetike, okupiti u Beču na dvodnevnom sastanku na visokom nivou kako bi razgovarali o izazovima energetke tranzicije sa kojima se suočavaju centralna i jugoistočna Evropa.

Pitanja kao što su potreba za dekarbonizacijom proizvodnje električne energije, ali i održavanjem pouzdane proizvodnje bazne energije, uloga gasa kao alternativnog goriva i potreba za daljim uvođenjem obnovljivih izvora energije pod ekonomski konkurentnim uslovima biće u žiži interesovanja na Forumu.

Plan EU za dekarbonizaciju i energetsku tranziciju će biti detaljno analiziran razmatranjem širokog spektra tema, od integracije tržišta električne energije i performansi mreže do usporene gradnje vitalnih gasnih interkonektora i uloge nuklearne energije kao realne alternativa koja omogućava isporuku električne energije bez emisija, naveo je IENE.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.