x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Banjaluka dobila šest punjača za električne automobile

15.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: banjaluka.rs.ba
Banjaluka dobila šest punjača za električne automobile

Vozačima električnih automobila od sada će u Banjaluci na raspolaganju biti šest punjača, koji omogućavaju da se za oko dva sata napuni baterija automobila na električnu energiju.

Po tri punjača nalaze se kod terminala prigradskog prevoza na Malti i na parkingu Paskulina ciglana.

Dva punjača su za Tesline automobile, dok ostale mogu koristiti i vozila drugih proizvođača električnih automobila. Svi punjači imaju snagu od 22 KV.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da su ovo prvi punjači za električna vozila koji su postavljeni na javnim površinama u Bosni i Hercegovini. On je naveo da je Grad obezbedio oko 40.000 konvertibilnih maraka (20.000 evra) za infrastrukturu i dozvole, dok je kompanija Malbašić nabavila punjače.

“Ovo su punjači koje će koristiti domaći vozači, ali i oni koji su u tranzitu, pošto su obe lokacije prometne i lake za pristup onima koji prolaze kroz Banjaluku, bilo da idu na more ili za Sarajevo”, naveo je Radojičić.

Veselko Malbašić, vlasnik kompanije Malbašić, rekao je da je ideja o postavljanju punjača nastala u Austriji kada je svojim električnim automobilom hteo da dođe u Banjaluku.

“Usput smo imali punjenje u Gracu, Mariboru i Zagrebu, ali u Banjaluci nismo mogli. Punjači su domaća proizvodnja kompanije Elas, što je veoma značajno”, istakao je Malbašić.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.