Energetska efikasnost

Ansaldo Energia isporučuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pančevu

Ansaldo Energia isporucuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pancevu

Photo: Twitter/AnsaldoEnergia

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Italijanska kompanija Ansaldo Energia saopštila je da je dobila ugovor vredan 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za kogeneracijsko postrojenje u Srbiji.

Elektrana sa kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije u Pančevu je u vlasništvu TE-TO Pančevo, zajedničkog preduzeća firme Centroenergoholding, u vlasništvu kompanije Gazprom Energholding, i srpske Naftne industrije Srbije (NIS), u većinskom vlasništvu kompanije Gazprom Neft.

„Ansaldo Energia je potpisala ugovor sa kompanijom Shanghai Electric Group vredan oko 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za postrojenje u Pančevu u Srbiji“, navodi se u saopštenju italijanske kompanije.

Shanghai Electric Group je odgovorna za projektovanje, nabavku i izgradnju (EPC) elektrane po principu ključ u ruke.

Postrojenje će proizvoditi električnu i toplotnu energiju korišćenjem prirodnog gasa kao goriva.

Prema ugovoru sa Shanghai Electric Group, Ansaldo Energia će isporučiti dve AE64.3A gasne turbine, prateće WY18Z vazdušno-hlađene generatore i pomoćne sisteme.

Ansaldo Energia je 59,9 odsto u vlasništvu Cdp Equity u kompaniji Cassa Depositi e Prestiti Group, koja je u državnom vlasništvu, dok 40 odsto drži Shanghai Electric.

U oktobru 2017. godine kineska kompanija i firma TE-TO Pančevo potpisali su ugovor o izgradnji kogeneracijskog postrojenja u Pančevu.

Proizvedenu električnu i toplotnu energiju koristiće Rafinerija nafte Pančevo, u vlasništvu NIS-a. Početak izgradnje planiran je do sredine godine, a početak proizvodnje očekuje se do kraja sledeće godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

19. mart 2018. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

19. mart 2018. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

19. mart 2018. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

19. mart 2018. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije