OIE

Alžir planira 22 GW kapaciteta iz obnovljivih izvora do 2030.

solar-alzir-tender

Slika: Pixabay

Objavljeno

11.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Alžir planira da do 2030. godine izgradi ukupno 22 GW kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, od čega bi najmanje 13,6 GW trebalo da budu solarne elektrane.

Ovog leta, Alžir namerava da raspiše tender za 1 GW kapaciteta iz obnvljivih izvora, a poziv će biti podeljen na 10 lotova od po 100 MW, uz mogućnost prijave projekata sa stranim finansiranjem.

Od ovog leta do 2024. godine očekuju se tenderi za ukupno 4 GW kapaciteta iz obnovljivih izvora

Od 2022. do 2024. godine, trebalo bi da budu održana još tri godišnja tendera, svaki za po 1 GW kapaciteta, piše pv magazine.

Alžirska vlada je ranije najavila da planira izgradnju solarnog polja od 4 GW do 2024.

Iz vlade ove severnoafričke zemlje je prošle godine najavljeno da se planira izgradnja solarnog polja ukupnog kapaciteta 4 GW, pod nazivom Tafouk 1, koje bi se sastojalo od nekoliko solarnih elektrana. Projekat Tafouk 1 bi, prema najavama, bio sproveden do kraja 2024. godine, a koštao bi između 3,2 i 3,6 milijardi dolara.

Tada je saopšteno i da bi taj projekat omogućio Alžiru da se pozicionira na svetskom tržištu, pored toga što bi se podmirile domaće potrebe za energijom i sačuvali fosilni resursi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Siemens Gamesa prvu vetroturbinu vodi reciklabilnim elisama

Siemens Gamesa instalirao prvu vetroturbinu na vodi sa reciklabilnim elisama

09 августа 2022 - RWE je u svom vetroparku na moru u izgradnji otpočeo testiranje vetroturbine s potpuno reciklabilnim elisama kompanije Siemens Gamesa

republika-srpska-solar-program

Republika Srpska planira izgradnju 50.000 manjih solarnih elektrana

08 августа 2022 - Program predviđa 50.000 solarnih instalacija na stambenim i poslovnim objektima širom entiteta, ukupne snage oko 250 MW

Beogradske-elektrane-geotermalna-energija

Beogradske elektrane istražuju geotermalni potencijal za daljinsko grejanje

08 августа 2022 - Cilj studije je da se utvrde mogućnosti za korišćenje podzemnih voda za daljinsko grejanje, što bi pomoglo da se sistem dekarbonizuje