Mobilnost

Airbus predstavio koncepte hibridne tehnologije za avione na vodonik

Airbus koncepte hibridne avione vodonik

Slika: Airbus

Objavljeno

24.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Airbus je saopštio da se oslanja na pogon na vodonik u svojim naporima da do 2035. razvije prve komercijalne letelice – putničke i teretne – koje neće ispuštati gasove s efektom staklene bašte. Prikazao je nacrte tri aviona koji bi primarno koristili tu tehnologiju.

Koncepcija ZEROe omogućava istraživanje konfiguracija i tehnologija koje upotrebljavaju vodonik, objavio je Airbus i iskazao optimizam da je to put ka letelicama bez emisija štetnih gasova. Tri hibridna pristupa koje je predstavio zasnovana su na prerađenim motorima sa gasnim turbinama i pogonom na vodonik, dok gorive ćelije na vodonik nadopunjavaju sistem proizvodnjom struje.

Vodonik može da prepolovi emisije CO2 u avijaciji

Evropski aeronautički gigant tvrdi da bi prvi klimatski neutralni avioni mogli da se uključe u saobraćaj do 2035. i da to znači da program mora da pokrene najkasnije 2025. godine. Procenjuje da bi s vodonikom emisije ugljen-dioksida u avijaciji bile smanjene do 50 procenata.

Kompletan prototip letelice trebalo bi da bude završen krajem decenije, kažu u Airbusu.

Da bi vodonik postao osnovni izvor energije, neophodno je odlučno delovanje celog ekosistema u avijaciji, naveo je generalni direktor kompanije Airbus Guillaume Faury i ukazao na potrebu za državnom i podrškom partnera iz industrije.

Airbus traži partnere među vladama država i u sektoru industrije

„Na aerodromima će za svakodnevne potrebe trebati ozbiljna infrastruktura za prevoz vodonika i dopunjavanje tim gorivom. Podrška vlasti biće ključna da se ispune ambiciozni ciljevi: veća sredstva za istraživanje i tehnologiju, digitalizaciju i mehanizme, koji će podstaći upotrebu održivih goriva i obnavljanje flote i omogućiti avio-prevoznicima da ranije sklone starije, ekološki manje prihvatljive letelice“, izjavio je.

Potencijal za munjevite promene u avio-prevozu

Airbus još pre pet godina uopšte nije imao pogon na vodonik na svom radaru kao izvodljivu tehnologiju za smanjenje emisija, kazao je potpredsednik za letelice bez emisija Glenn Llewellyn i dodao da ona ima „neverovatnu“ mogućnost za nagle promene usmerene na ostvarivanje klimatskih ciljeva.

Vodonik u tečnom stanju je nestabilan, a skladištenje u avionima je jedan od najvećih izazova, ali Airbus je odbacio primedbe o bezbednosti.

Airbus koncepte hibridne avione na vodonik
Slika: Airbus

Dizajn sa turbomlaznim – turbofan motorom rađen je za 120 do 200 putnika i domet od preko dve hiljade nautičkih milja. Vodonik u tečnom stanju će se čuvati u spremnicima iza stražnje pregrade za održavanje pritiska.

ZEROe koncepte hibridne avione vodonik
Slika: Airbus

Turbopropelerna ili turboprop verzija, za do stotinu putnika, planirana je za domet od preko hiljadu nautičkih milja.

ZEROe koncepte hibridne avione na vodonik
Slika: Airbus

Avion s krilima sjedinjenim sa trupom predviđen je za do 200 putnika. Domašaj je sličan kao kod turbofan koncepta. Izuzetno širok trup daje više mogućnosti za smeštanje vodonika i izgled kabine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mracna strana zelene energetike pohod resurse globalnog juga

Mračna strana zelene energetike – pohod na resurse globalnog juga

06 јула 2022 - Vrtoglavi uspon potražnje za baterijama i vetroturbinama za energetsku tranziciju povećava pritisak na siromašne zemlje u kojima su sirovine

EU klimatskih pregovora 2035 zabrani vozila fosilna goriva

EU i pre klimatskih pregovora rešila da 2035. zabrani nova vozila na fosilna goriva

30 јуна 2022 - Savet EU i Evropski parlament počinju klimatske pregovore, a zabrana prodaje novih vozila na fosilna goriva najkasnije 2035. je već u pripremi.

Savez za avijaciju s nula emisija letelice EU elektricni pogon vodonik

EU razvija letelice na električni pogon i vodonik

27 јуна 2022 - Evropska komisija je objavila da će njen Savez za avijaciju s nula emisija – AZEA ubrzati razvoj letelica na električni pogon i vodonik

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...