OIE

Siemens isporučuje vetroturbine za vetropark kod Zadra

Slika: Siemens

Objavljeno

11.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija Siemens dobila je posao za isporuku vetroturbina i rotora za projekat proširenja vetroparka Zadar IV u Hrvatskoj. Ukupna instalisana snaga ovog projekta biće 44,2 MW.

Završetak i puštanje u rad vetroparka planirani su za 2017. godinu. Ugovor između Siemens-a i investitora, kompanije Postak d.o.o. iz Zagreba, Hrvatska, uključuje isporuku, instalaciju i ugovor o dugoročnom održavanju postrojenja, sve to 2031. godine.

Siemens će za potrebe projekta isporučiti ukupno 13 vetroturbina tipa SWT-3.4-108, od kojih svaka ima 3,4 MW, zajedno sa rotorima prečnika 108 metara.

Ove turbine biće instalirane na čelične stubove na visini od 79,5 metara.

Vetropark je projektovan tako da optimalno koristi umerene i jače vetrove na lokaciji u južnom delu Like, gde će vetroturbine biti izložene severozapadnim vetrovima koji sa planine duvaju ka moru.

Turbine će biti opremljene i Siemens-ovim NetConcerter sistemom za fleksibilnost u radu i kontrolu frekvencija, pojašnjeno je na sajtu kompanije.

U 2011. godini, Siemens je već isporučio turbine za vetroparkove ZD 2 i ZD 3 u blizini Zadra, ukupne snage 36,8 MW.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Japan agencije JICA reverzibilne hidroelektrane Bistrica

Japan odobrio učešće agencije JICA u projektu reverzibilne hidroelektrane Bistrica

11. oktobar 2016. - Vlada Japana je formalizovala učešće agencije Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) u izgradnji reverzibilne hidroelektrane Bistrica

EUSEW-Izabrani mladi energetski ambasadori

EUSEW – izabrani mladi ambasadori energije

11. oktobar 2016. - U sklopu Evropske nedelje održive energije (EUSEW), odabrana je nova klasa trideset mladih ambasadora energije

microsoft-obnovljivi-kapaciteti.

Microsoft potpisao najveći korporativni ugovor o otkupu zelene energije ikada

11. oktobar 2016. - Ugovor kompanija Microsoft i Brookfield je skoro osam puta vredniji od najvećeg korporativnog ugovora o otkupu električne energije do sada

rheenergise-reverzibilna-elektrana.

Britanski RheEnergise razvio reverzibilno postrojenje za skladištenje energije bez vode

11. oktobar 2016. - RheEnergise je razvio tehnologiju koje koristi gustu tečnost umesto vode za skladištenje viška energije iz vetroparkova i solarnih elektrana