OIE

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

Liderka odrzive energetike 2024

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

14.08.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

14.08.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu. Poziv je namenjen ženama profesionalno angažovanim u sektoru energetike u Republici Srbiji koje su ostvarile izuzetne rezultate. Konkurs je otvoren do 10. septembra.

Nagrada Liderka održive energetike ustanovljena je prvi put 2023. godine kada su Centar za promociju održivog razvoja, ujedno i osnivač WISE Srbije mreže žena, pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ ovo priznanje dodelile Dubravki Đedović- Handanović, ministarki rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije u kategoriji žena donosilac odluka, Maji Turković, starijoj potpredsednici u kompaniji CWP Global u kategoriji žena u biznisu i investicijama i Ani Džokić, suosnivačici energetske zadruge Elektropionir u kategoriji građanske energetike.

Maja Tzrković dobitnica nagrede Liderka održive energetike u kategoriji žena u biznisu
Foto: Anke Konrad, ambasadorka Nemačke i Maja Turković dobitnica nagrade u 2023. godini u kategoriji žena u biznisu i investicijama

Nagrada se od ove godine dodeljuje jednoj ženi, a sa ciljem odavanja priznanja ženskom liderstvu u procesu energetske tranzicije, kao i jačanju uloge i značaja žena u sektoru energetike. Kandidatkinje svojom posvećenošću i svojim izuzetnim rezultatima doprinose ubrzanju procesa energetske tranzicije Srbije, ali i popularizaciji sektora među mlađim ženama.

Tili Barmejer, projektni direktor GIZ, i Ana Dzokic
Foto: Tili Barmejer, projektni direktor GIZ, i dobitnica nagrade za 2023. godinu u kategoriji građanske energetike Ana Džokić

Važne informacije o konkursu

Na konkurs se mogu prijaviti žene iz Srbije ili inostranstva, koje su profesionalno angažovane u Republici Srbiji u sektoru energetike.

Osim mogućnosti da se kandidatkinje same prijave, predviđena je i mogućnost da kompanije, organizacije ili projektni timovi prijave svoje koleginice za koje smatraju da su svojim radom doprinele održivom razvoju sektora energetike i ostvarile zapažene rezultate.

Konkurs ne predviđa ograničenja u smislu profesije i zanimanja kojim se žene bave, a organizator konkursa ohrabruje žene iz različitih grupa da se prijave: donosioce odluka na nacionalnom ili lokalnom nivou, zaposlene u javnim preduzećima, biznis sektoru, akademskoj zajednici, ženama angažovanim u građanskoj energetici, nevladinom sektoru, međunarodnim organizacijama, konsultantskim firmama i advokatskim kancelarijama, finansijskom sektoru, medijima.

Konferencija WISE Srbija mreze zena u odrzivoj energetici
Konferencija WISE Srbija mreže zena u održivoj energetici održana 2023. godine

Prijavu je potrebno poslati do 10. septembra 2024. godine na email adresu info@wiseserbia.org i ona treba da sadrži:

  1. Pismo nominacije u kojem će se kandidatkinja predstaviti i navesti značajne rezultate i postignuća koji je nominuju za izbor.
  2. Radnu biografiju.
  3. Kratku izjavu povodom nominacije, kojom će se kandidatkinje koje uđu u uži izbor predstaviti široj javnosti (na portalu Balkan Green Energy News i društvenim mrežama). Izjava može biti u pisanoj formi ili u formi kraćeg videa.
  4. Portretnu fotografiju u visokoj rezoluciji.
  5. Kontakt podatke – imejl, kontakt telefon, profile na društvenim mrežama koje aktivno koriste.

Izbor će nakon prikupljenih prijava biti organizovan u dva kruga. U prvom krugu članice Savetodavnog odbora WISE Srbija izabraće kandidatkinje koje će ući u uži izbor, a u drugom krugu će biti organizovano javno glasanje na sajtu wisesrbija.org.

Ceremonija proglašenja Liderke održive energetike 2024 održaće se na konferenciji WISE Srbija mreže žena u održivoj energetici na jesen.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska vodonik studija plana razvoja i primjene hrvatske strategije za vodik

U Hrvatskoj se sprovode 32 projekta za zeleni vodonik

14. avgust 2024. - Hrvatska, kako se navodi u Studiji plana razvoja i primene Hrvatske strategije za vodik do 2050, ima dobre preduslove za uspostavljanje proizvodnje i korišćenja obnovljivog vodonika

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

14. avgust 2024. - Enstall preuzima provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group, sa sedištem u Kirhdorfu u Bavarskoj

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

14. avgust 2024. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Liderka odrzive energetike 2024

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

14. avgust 2024. - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu