OIE

Balkan Solar Summit održaće se 8. i 9. februara u Banjaluci

Balkan Solar Summit od 8. do 9. februara u Banjaluci

Foto: Balkan Solar Summit

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Konferencija Balkan Solar Summit biće održana 8. i 9. februara u Banskom dvoru u Banjaluci, gde će se diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti energije solara i vetra, skladištenja energije, kao i o drugim aspektima energetske tranzicije i održivosti.

Program skupa Balkan Solar Summit obuhvata niz panel diskusija, predavanja i radionica, sa fokusom na inovativne pristupe, strategije i tehnologije koje su ključne za tranziciju ka održivoj energetskoj budućnosti.

Među temama su uloga solarne energije u postizanju ugljenične neutralnosti, finansiranje projekata za solar i vetar, kao i razvoj i implementacija baterijskih sistema za skladištenje energije.

„Uložili smo izuzetan trud da okupimo vodeće stručnjake i inovatore iz oblasti obnovljivih izvora energije, stvarajući platformu koja, ne samo da informiše, već i inspiriše“, rekao je programski direktor Ervin Leko.

Leko: Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije

On je istakao da je svaki segment programa pažljivo dizajniran da podstakne diskusiju, saradnju i stvaranje novih ideja.

„Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije, uključujući investitore, projektante, finansijere, trgovce i zakonodavce, sa ciljem poticanja saradnje, razmjene znanja i stvaranja povoljnog okruženja za razvoj solarnih, vjetro i drugih projekata u regiji“, naglasio je Leko.

Balkan Solar Summit, kako kažu organizatori, nije samo mesto za učenje i razmenu iskustava, već i platforma za povezivanje i stvaranje novih poslovnih prilika u dinamičnom sektoru obnovljivih izvora energije.

Konferencija je koncipirana kao biznis događaj i Game Changer u svetu obnovljivih izvora energije

Banjaluku će ovog februara, osim predstavnika kompanija iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, posetiti i predstavnici firmi iz Kine, Egipta, Turske, Češke, Španije i brojnih drugih zemalja.

“Summit je koncipiran kao biznis događaj i Game Changer u svijetu obnovljivih izvora energije. Posjetioce očekuje izuzetan program sa više od 60 stručnjaka, koji će diskutovati o najnovijim trendovima i izazovima u industriji. Kvalitet scene i produkcije će biti na najvišem nivou, a obećavamo i brojne prilike za netvorking, što će našim učesnicima omogućiti da stvore vrijedne poslovne veze i razmijene znanja“, rekla je direktorka konferencije  Milena Mijatović.

Organizatori navode da je karata za Balkan Solar Summit sve manje, pa pozivaju zainteresovane da rezervišu mesto na vreme.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

statkraft neoen hrvatska Arnaud Bellange Christophe Desplats-Redier

Statkraft preuzeo projekte firme Neoen u Hrvatskoj

27. januar 2024. - Kako je za Balkan Green Energy News rekao Arno Belanže, direktor norveške kompanije za Hrvatsku i Francusku, reč je o desetak projekata

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

27. januar 2024. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost

Energetski intenzivna industrija u Srbiji se sprema za CBAM – za primenu rešenja za dekarbonizaciju traži podršku države

27. januar 2024. - Privreda Srbije se ne boji dekarbonizacije i CBAM-a, ali je zabrinuta da država ne prepoznaje šta je sve potrebno da olakša poziciju pogođenim industrijama, poručili su na Beogradskom energetskom forumu veliki industrijski proizvođači

krivaca vetropark dunav srbija

Otvoren vetropark Krivača – prvi južno od Save i Dunava u Srbiji

27. januar 2024. - Kompanije MK grupa i Alfi Renewables svečano su otvorile vetropark Krivača u Golupcu, u istočnoj Srbiji