Voda

Počela javna rasprava o Predlogu plana upravljanja vodama u Srbiji do 2027. godine

Voda - javna rasprava o upravljanju vodama

Fotografija: Pixabay

Objavljeno

02.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Republička direkcija za vode je pozvala zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi o Predlogu plana upravljanja vodama za period do 2027. godine.

Predstavnici državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, udruženja i međunarodnih organizacija i druge zainteresovane strane mogu da se upoznaju sa tekstom Predloga plana upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije za period 2021. do 2027. godine, saopštila je Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Rok za dostavljanje primedbi, predloga i sugestija je 1. decembar. U isto vreme je na javnoj raspravi Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja Plana upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije za period 2021-2027. godine na životnu sredinu.

Direkcija je saopštila da zbog epidemiološke situacije komentare prima isključivo imejlom. Predlog plana upravljanja vodama pripremljen je na osnovu Zakona o vodama. Ministarstvo je Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja izradilo u skladu sa Zakonom o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

2. novembar 2021. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

2. novembar 2021. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

2. novembar 2021. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

2. novembar 2021. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika