Klimatske promene

Od 60 do 100 hiljada evra za klimatske i projekte zaštite biodiverziteta

Slika: StockSnap from Pixabay

Objavljeno

06.01.2021.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Objavljeno

06.01.2021.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Nemačko Savezno ministarstvo za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbednost (BMU) objavilo je međunarodni poziv za male grantove za male i lokalne organizacije iz 142 partnerske zemlje, uključujući Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo*, Severnu Makedoniju, Srbiju i Tursku.

Drugi međunarodni poziv za male donacije objavljen je u okviru Međunarodne klimatske inicijative (eng. International Climate Initiative IKI) i deo je projekta Izgradnja kapaciteta i finansiranje za nacionalne i lokalne aktivnosti u vezi sa klimom i biodiverzitetom. Postupak selekcije i isplatu sredstava vodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Rok za prijavu je 9. februar 2021.

Poziv nudi donacije u rasponu 60.000-100.000 evra za projekte u sledećim oblastima:

  • Ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte
  • Prilagođavanje efektima klimatskih promena
  • Očuvanje prirodnih apsorbera CO2/REDD plus program
  • Očuvanje biodiverziteta.

Finansiranje može da bude uvećano do 200.000 evra za projekte koji uključuju aktivnosti za ublažavanje i prilagođavanje. Trajanje projekata mora biti između šest i 24 meseca.

Grantove mogu dobiti samo neprofitne organizacije ili profitne organizacije koje nude neprofitni projekat.

Da bi ispunio uslove, projekat mora biti lociran u nekoj od zemalja sa liste DAC ODA koju objavljuje Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Organizatori očekuju veliki broj prijava, pa naglašavaju da samo ograničeni broj predloga projekata može biti izabran tokom svakog od predstojećih poziva za dodelu grantova, što je približno 20-35 godišnje, navodi se u oglasu (IKI Small Grants).

Fokus oglasa je pružanje podrške primeni Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC) u okviru sprovđenja Pariskog sporazuma, kao i Konvenciji o biološkoj raznolikosti (CBD) u rešavanju problema globalnog narušavanja biodiverziteta (Aichi ciljevi i ciljevi budućeg Globalnog okvira za biodiverzitet nakon 2020. godine).

Portal Balkan Green Energy News poziva organizacije koje žele da se prijave na ovaj konkurs da nas kontaktiraju za medijsko partnerstvo i vidljivost projekta.

Komentara: (1)
dacajoca / 07.01.2021.

Koliko nude za ciscenje Srbije od osiromašenog uranijuma ????

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

konacno ponisten tender za solarnu elektranu briska gora

Konačno poništen tender za solarnu elektranu Briska Gora

6. januar 2021. - Projekat Briska Gora je bio sporan i zbog potencijalnog negativnog uticaja na biodiverzitet i kulturnu baštinu

Vodic za integraciju biodiverziteta sa obnovljivim izvorima energije

Vodič za integraciju biodiverziteta sa zelenim elektranama, širenjem strujne mreže

6. januar 2021. - Evropsko udruženje firmi u sektoru električne energije Eurelectric objavilo je vodič za elektrifikaciju u skladu sa prirodom

Međunarodni dan biodiverziteta 2024 Budite deo plana

Međunarodni dan biodiverziteta 2024: Budi deo plana

6. januar 2021. - Međunarodni dan biodiverziteta se obeležava 22. maja. Ustanovile su ga UN 2000. godine kako bi ukazale na značaj biološke raznolikosti.

Svetski dan pcela 2024, pcele i mladi

Svetski dan pčela 2024: pčele i mladi

6. januar 2021. - Svetski dan pčela obeležava se 20. maja. Generalna skupština Ujedinjenih nacija ga je na inicijativu Slovenije proglasila 2018. godine.