OIE

Solarni paneli na krovu podižu cenu kuće

Solarni paneli cenu kuća Velika Britanija

Photo: Pixabay/skeeze

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Solarni paneli na krovu ne samo da smanjuju račune za struju i čuvaju životnu sredinu, već mogu i značajno povećati cenu kuće. Vrednost kuća sa fotonaponskim sistemima u Velikoj Britaniji je skočila u proseku za 14% u odnosu na one bez solarnih panela, pokazuju rezultati nedavnog istraživanja.

Imajući u vidu visoke cene nekretnina u Velikoj Britaniji, solarni paneli na krovu povećavaju vrednost kuće u proseku za 32.459 funti (oko 36.000 evra),  a jedan od razloga je upravo očekivana ušteda na računima za električnu energiju, koja iznosi 27.000 funti u periodu od 30 godina.

Takođe, treba imati u vidu i činjenicu da su računi za struju u ovoj ostrvskoj zemlji skočili u proseku za 37% tokom ograničenja kretanja zbog pandemije bolesti COVID-19.

Istraživanje u aprilu je pokazalo da je kriza uticala na 90% britanskih firmi koje se bave ugradnjom solarnih panela na stambenim objektima, ali se oporavak osetio u junu, kada je ugradnja skočila za 185% u odnosu na maj.

Solarni paneli dižu cenu nekretnine u Londonu u proseku za 90.000 funti

Najveći prosečni skok vrednosti kuća zahvaljujući solarnim panelima beleži se Londonu, gde iznosi 90.000 funti. Slede Bristol, sa 45.142 funti, Edinburg, sa 40.095, i Lester, sa prosekom od 31.577 funti.

Kupci žele kuće kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina

Istraživanje je sproveo EffectiveHome, a direktor u toj firmi Dan Graby kaže da je jasno da kupci imaju potrebu za kućama kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina.

Komentara: (1)
GLEDIĆ DRAGAN / 23.02.2021.

Poštovani ! Posedujem kuću u Kragujevcu / naselju „Šumarice“ / ( Pr+I+Po ) ( prizemlje + prvi sprat + potkrovlje ) – 3 x 40 mm2. Zamolio bih Vas da me posavetujete , da li je primena solarnih panela u ovom delu Srbije moguća s obzirom na područje u kome se ugrađuju ? Ukoliko date pozitivno mišljenje , zamolio bih Vas da mi date orjentacionu ponudu za ugradnju ovih solarnih panela na krovu stambenog objekta ( krov je na dve vode ) . Takođe možete da ukalkulišete i grejna tela i razvod instalacionih cevi . S poštovanjem .
Unapred zahvalan
Gledić Dragan , Kragujevac , 064/8540082.
Ukoliko je potrebno da Vam dostavim spoljnji izgled kuće stojim Vam na raspolaganju .
Pozdrav

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

25. avgust 2020. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

25. avgust 2020. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

25. avgust 2020. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

25. avgust 2020. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik