Energetska efikasnost

Resalta primenila jedan od najvećih i najnovijih sistema upravljanja energijom u Bugarskoj

Foto: Resalta

Objavljeno

15.11.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.11.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, nedavno je sprovela projekat za tržni centar Serdika u Sofiji, jedan od najvećih u Bugarskoj. Resalta je modernizovala sistem upravljanja energijom tržnog centra, čime je značajno poboljšala sposobnost Serdike da kontroliše potrošnju energije, saopštila je ESCO kompanija.

Tržni centar Serdika, koji ima preko 210 radnji i restorana, klasifikovan je kao održiva zgrada. Resalta je pomogla u rešavanju problema sa zastarelim sistemom upravljanja energijom, koji je bio u upotrebi od otvaranja tržnog centra. Stari sistem bio je neoptimalan, oduzimao je mnogo vremena pri prikupljanju podataka i analizama i nije odgovarao zahtevima menadžmenta da se donose pravovremene odluke za poboljšanje performansi.

Resalta je primenila rešenja koja direktno omogućavaju ispunjavanje ovih zahteva. Time je Resalta postala jedna od prvih kompanija koja je instalirala najnoviji napredni sistem upravljanja energijom kompanije Schneider Electric – EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 – koji svojom naprednom analizom kvaliteta električne energije omogućava pouzdan rad mreže, poboljšane performanse opreme, bolje praćenje i unapređeno izveštavanje.

Sistem olakšava upravljanje i zaštitu ljudi i imovine, a istovremeno štedi vreme i novac.

Inovativne funkcije sistema uključuju:

  • najnapredniju energetsku vizualizaciju za modeliranje, prognoziranje i praćenje glavnih indikatora energetskih performansi;
  • upravljanje sistemom upozoravanja pametnim grupisanjem (klasterovanjem) slučajeva i upozorenja, koje omogućava intuitivno i moćno filtriranje, kao i alatima za analizu vremenskog sleda koji definišu redosled upozorenja, lokaciju i uticaj.

Primenjeni sistem za upravljanje energijom jedan od najvećih u Bugarskoj

Sprovođenje projekta je trajalo mesec dana i obuhvatilo je merenje više of 250 postojećih električnih brojila, od kojih su neka zamenjena novim.

Primenjeni sistem za upravljanje energijom je jedan od najvećih u Bugarskoj.

Sistem je razvijen tako da omogućava eventualne dodatne merne uređaje u budućnosti. Integrisane mere  klijentu štede vreme i ljudske resurse i pružaju tačne, pravovremene i iscrpne informacije o ukupnoj potrošnji energije, što poboljšava procese donošenja odluka.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

15. novembar 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

15. novembar 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

15. novembar 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

15. novembar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora