Električna energija

Prihvaćene ostavke uprave ERS-a, Radmila Čičković novi v.d. direktora

Prihvacene ostavke uprave ERS-a, Radmila Cickovic novi v.d. direktora

Slika: ers.ba

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) prihvatio je ostavke uprave ovog javnog preduzeća i imenovao nove članove. Za vršioca dužnosti  direktora ERS imenovana je Radmila Čičković.

Ostavke su zbog gubitaka u prethodnoj godini podneli v.d. generalnog direktora Željko Kovačević, njegov zamenik Branislav Milekić, kao i članovi Maksim Skoko, Blagoje Šupić i Nenad Radović.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su članovi uprave ERS podneli ostavke zbog rekordnih gubitaka u poslovanju u 2017.godini. Podsetila je pritom, kako prenosi agencija Srna, na opredeljenje vlade da ostavke ili smene slede kod gubitaša kod kojih nije moguće utvrditi realno ili objektivno objašnjenje za nastale gubitke.

Radmila Čičković, koja je nasledila Željka Kovačevića na mestu v.d. direktora, dužnost je preuzela 23. aprila. Do tada, bila je na dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Nadzorni odbor ERS-a je, osim generalnog direktora, imenovao Dragoljuba Reljića za v.d. direktora za organizaciono-pravne poslove i Darka Milunovića za v.d. direktora za ekonomsko-finansijske poslove, rekao je novinarima zamenik predsednika ovog odbora Nebojša Rikalo, i dodao da će ostali članovi uprave biti uskoro imenovani.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

24. april 2018. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

24. april 2018. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

24. april 2018. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

24. april 2018. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović