Energetska efikasnost

ORF-EE održao prezentaciju na donatorskom sastanku u Energetskoj zajednici: Radimo zajedno – postižemo više

Slika: EnC

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Dvadesetdvije međunarodne finansijske i donatorske institucije 27. marta okupile su se u Energetskoj zajednici na prvom sastanku pod nazivom Radimo zajedno – postižemo više.

Cilj sastanka bio je da ponudi platformu za diskusiju predstavnicima finansijskih institucija i donatorskih organizacija. Naglasak je stavljen na utvrđivanje mogućnosti za postizanje maksimalnih sinergijskih efekata u djelovanju različitih finansijskih i donatorskih institucija i organizacija, uz istovremeno izbjegavanje nepotrebnih preklapanja u pružanju tehničke i finansijske podrške ugovornim stranama Energetske zajednice.

„Iako su mnogi procesi koordinacije već u toku na nacionalnom nivou, učesnici su se složili da ima prostora za postizanje veće transparentnosti i bolje koordinacije i saradnje, naročito u regionalnim programima“, navodi se u izjavi Energetske zajednice.

GIZ ORF-EE aktivno je učestvovao u sastanku i prezentirao najbolje prakse i pristup koji ORF-EE primjenjuje u jugoistočnoj Evropi, a koji su u više navrata ocijenjeni kao uspješni od strane partnera i drugih organizacija.

„Činjenica da je GIZ ORF-EE pozvan da učestvuje i prezentuje na ovom sastanku u Energetskoj zajednici predstavlja priznanje našem radu i postignutim rezultatima u jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Joachim Gaube, Menadžer sektorskog fonda ORF-EE.

Energetska zajednica najavila je da će se slični sastanci ubuduće redovno održavati.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

10. april 2018. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

10. april 2018. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

10. april 2018. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

10. april 2018. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik