Mobilnost

GIZ ORF-EE podržava održivu urbanu mobilnost u JIE

GIZ ORF-EE podrzava odrzivu urbanu mobilnost u JIE

Photo: GIZ ORF-EE

Objavljeno

09.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

09.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu-Energetska efikasnost (ORF-EE) je 27. februara započeo krug sastanaka u glavnim gradovima jugoistočne Evrope na temu održive urbane mobilnosti. Misija je privedena kraju 8. marta sa zaključnim sastankom u Prištini na Kosovu.

Prepoznajući važnost tematike za jugoistočnu Evropu, ORF-EE namjerava nalaze i zaključke misije iskoristiti za razvoj dodatnog projekta na temu održive urbane mobilnosti u regionu.

Predstavnici i predstavnice gradova, nevladinog sektora, ministarstava zaduženih za komunikacije i promet, akademske zajednice, firme javnog prevoza, kao i predstavnici asocijacija općina, te mmnogi drugi, okupili su se kako bi razgovarali o trenutnim pitanjima i problematikama, idejama, te mogućim rješenjima po pitanju održive urbane mobilnosti u gradovima država regiona.

Prvi sastanak održan je u prostorijama Grada Sarajeva. Govor dobrodošlice dali su zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva, Milan Trivić i menadžer sektorskog fonda GIZ ORF-EE, Joachim Gaube. Trivić je ovom prilikom izjavio da je „ovo veoma bitan sastanak za njih, i da vjeruje da je to korak u pravom smjeru“.

Dalje je naglasio da u Gradu Sarajevu ima mnogo spornih pitanja koja se tiču energetske efikasnosti i javnog transporta. Istakao je kako su „unaprijeđenja neophodna i od opšteg interesa“. Trivić je pozdravio podršku koju pruža GIZ ORF-EE.

Projektna menadžerica ORF-EE, Dubravka Bošnjak, iskortistila je ovu priliku kako bi predstavila ORF-EE projekat Održiva urbana mobilnost, koji se implementira regionalno tokom naredne dvije godine. Naglasila je kako je urbana mobilnost ključna za GIZ partnerske zemlje u jugoistočnoj Evropi.

„Cilj sastanka u Sarajevu, kao i sastanaka u regionu je da se iz prve ruke čuje od svih relevantnih interesnih strana, koji su to prioriteti kada je u pitanju urbana mobilnost i kako GIZ ORF-EE može najbolje podržati svoje partnere tokom ove regionalne inicijative“, izjavila je Dubravka Bošnjak.

Sastanci su, također, održani u Podgorici, Skoplju, Tirani, Beogradu i Prištini.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

slovenija elektricni automobili revoz tvingo memorandum golob

Slovenija potpisala memorandum o proizvodnji novog električnog Reno Tvinga

9. mart 2018. - Vlada Slovenije i Reno potpisali su memorandum o razumevanju o proizvodnji nove verzije električnog modela Twingo u pogonima firme Revoz

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

9. mart 2018. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

9. mart 2018. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

9. mart 2018. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile