OIE

300 miliona evra za obnovljive izvore energije u Grčkoj

Photo: Pixabay

Objavljeno

07.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

07.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je uspostavljanje investicionog okvira od 300 miliona evra za finansiranje projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u Grčkoj.

Grčki finansijski okvir za obnovljive izvore energije (GREF) će takođe finansirati modernizaciju i ekspanziju energetske mreže, što će omogućiti uključivanje energije iz obnovljivih izvora u grčki sistem.

GREF će pomoći ostvarivanju cilja te zemlje da do 2020. godine razvije 2,4 GW kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, kao i prelaz na novi, tržišno orijentisan sistem podrške proizvodnji energije iz obnovljivih izvora u vidu aukcijskog modela određivanja cene.

GREF će doprineti da Grčka dostigne svoje ciljeve u oblasti obnovljive energije i smanjenja emisije ugljenika kroz finansiranje proizvodnje energije iz obnovljivih izvora (naročito kroz novi aukcijski sistem), kao i indirektno, kroz podršku mrežnoj infrastrukturi koja omogućava uključenje postrojenja koja koriste obnovljive izvore u grčki energetski sistem, navodi EBRD.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

najveca toplotna pumpa u holandiji pocela sa radom

Najveća toplotna pumpa u Holandiji počela sa radom

7. februar 2017. - Najvaća toplotna pumpa u Holandiji počela je sa radom. Obezbediće grejanje za 20.000 domaćinstava u opštinama Utreht i Njuvegein.

bih Alfi Aspiravi Zero Emissions livno vetropark

Tri firme dogovorile gradnju vetroparka snage 125 MW u BiH

7. februar 2017. - Projekat vetroparka je blizu faze u kojoj će biti spreman za izgradnju, planiranu za 2025. ili 2026. godinu

epcg gvozd komarnica krusevo djukanovic

HE Komarnica zaustavljena već dve godine, završetak VE Gvozd kasni godinu dana

7. februar 2017. - Vetropark Gvozd, snage 54 MW, i hidroelektrana, kapaciteta 172 MW, su među najvažnijim investicijama Elektroprivrede Crne Gore

irena vodonik trgovina

IRENA: Novi lanci snabdevanja vodonikom moraju biti održivi

7. februar 2017. - Novo svetsko tržište obnovljivog vodonika može stvoriti prilike za zemlje u razvoju, ali se mora voditi računa o održivosti, navodi IRENA