x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

300 miliona evra za obnovljive izvore energije u Grčkoj

07.02.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
300 miliona evra za obnovljive izvore energije u Grčkoj

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je uspostavljanje investicionog okvira od 300 miliona evra za finansiranje projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u Grčkoj.

Grčki finansijski okvir za obnovljive izvore energije (GREF) će takođe finansirati modernizaciju i ekspanziju energetske mreže, što će omogućiti uključivanje energije iz obnovljivih izvora u grčki sistem.

GREF će pomoći ostvarivanju cilja te zemlje da do 2020. godine razvije 2,4 GW kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, kao i prelaz na novi, tržišno orijentisan sistem podrške proizvodnji energije iz obnovljivih izvora u vidu aukcijskog modela određivanja cene.

GREF će doprineti da Grčka dostigne svoje ciljeve u oblasti obnovljive energije i smanjenja emisije ugljenika kroz finansiranje proizvodnje energije iz obnovljivih izvora (naročito kroz novi aukcijski sistem), kao i indirektno, kroz podršku mrežnoj infrastrukturi koja omogućava uključenje postrojenja koja koriste obnovljive izvore u grčki energetski sistem, navodi EBRD.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.