OIE

Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u četiri vetroparka

Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u vetroparkove

Foto: Pixabay

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grčka kompanija Pavlidis Marble-Granite uložiće 70 miliona evra u projekte koji koriste obnovljive izvore energije u naredne tri godine.

Odbor kompanije Pavlidis Marble-Granite odobrio je investicioni plan za period 2017-2020 vredan 70 miliona evra. Plan predviđa razvoj četiri vetroparka u Grčkoj ukupne snage 50 megavata (MW), prenela je agencija ANA-MPA.

Planirano je da građevinski radovi počnu u martu ove godine. Ova investicija će poboljšati portfolio kompanije kada je u pitanju obnovljiva energija. Pavlidis Mermer-Granit, jedan od glavnih proizvođača i izvoznika belog mermera u svetu, očekuje pozitivne rezultate u 2016. godini. Prema očekivanjima menadžementa, investiranje u energiju vetra omogućiće nove izvore likvidnosti.

Energetska postrojenja će proizvoditi električnu energiju u Makedoniji i Trakiji, tačnije u gradovima Ser i Komotini, kao i u oblasti Trakija.

Pored glavne delatnosti kompanije koja obuhvata eksploataciju i izvoz belog mermera, kompanija ima i industrijska postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije. Ona obuhvataju fotonaponske elektrane ukupnog kapacitetom od 5 MW koji obezbeđuju kompaniji energetsku nezavisnost sa dodatnom prednošću što smanjuje emisiju CO2 za 6.250 tona. Kompanija u svom portfoliju ima i vetroparkove ukupnog kapaciteta 18 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

30. januar 2017. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

30. januar 2017. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

30. januar 2017. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

30. januar 2017. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače