OIE

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Foto: Schletter Group

Objavljeno

14.08.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

14.08.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Enstall preuzima nemačkog provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group. Ta kompanija sa sedištem u Kirhdorfu kod Minhena nastavlja svoju ekspanziju u Jugoistočnoj Evropi.

Enstall, koji se bavi rešenjima za montiranje krovnih solarnih panela, ulazi u segment fotonaponskih postrojenja na tlu, zahvaljujući nedavno ugovorenoj akviziciji nemačke firme Schletter Group. Očekuje se da će ta transakcija biti sprovedena pre kraja godine, u zavisnosti od dobijanja regulatornih odobrenja uobičajenih za takve sporazume, saopštile su ove dve kompanije.

Aktuelni vlasnici – Avenue Capital Group i Robus Capital Management – ovim putem dobijaju manjinski udeo u Enstallu. Njega su 2022. kupili Blackstone i Rivean Capital.

„Schletter je već dugo prvak u montaži solara u Nemačkoj, sa svojom snažnom reputacijom u pogledu kvaliteta i inovacija. Radujemo se što ćemo objediniti svoju ekspertizu da ispunimo zajedničku viziju ubrzanja uvođenja solara da bismo brže isporučivali solar“, izjavio je generalni direktor Enstalla Stajn Vos. Kompanijino sedište je u Amsterdamu, a posluje u Severnoj Americi i Evropi.

Osnovan 1968, Schletter Group je do sada isporučio solarne instalacije zbirne maksimalne snage iliti pika od preko 55 gigavata. Uprava kompanije u Kirhdorfu u Bavarskoj vodi poslovanje širom sveta. Njen proizvodni portfelj namenjen je za krovove, fasade, nadstrešnice za automobile kao i za pogone na tlu.

Fotonaponske panele postavlja na rotirajuće osovine sa trakerima, uređajima pomoću kojih prate kretanje sunca, ili ih fiksira na nosače. Do sada je na globalnom nivou dobila više od 105 patenata.

Partnerstvo sa Enstallom će pospešiti zajednički potencijal inovacija

„Enstall deli našu dugoročnu posvećenost održivoj solarnoj energiji za buduće generacije. Sve što radimo vođeno je našom opredeljenošću da unapređujemo izdržljivost, sigurnost, održivost i kvalitet svojih sistema za montažu solara, čime dajemo podršku sprovođenju tranzicije na zelenu energiju. Partnerstvo sa Enstallom će pospešiti zajednički potencijal inovacija i omogućiti nam da svojim klijentima ponudimo širi portfelj proizvoda i digitalnih usluga na globalnom planu“, kazao je generalni direktor kompanije Schletter Group Florijan Ros.

Schletter Group je spreman da znatno uveća opseg svog poslovanja

Ova nemačka kompanija je izrazila spremnost da znatno uveća opseg svog poslovanja.

Schletter Group je u maju učestvovao na vodećoj regionalnoj konferenciji Beogradski energetski forum, gde je predstavio svoja rešenja i tako obeležio svoj ulazak na tržište Jugoistočne Evrope.

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem Enstall
Foto: Ministri energetike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u obilasku Schletterovog štanda na Beogradskom energetskom forumu 2024 u maju (Balkan Green Energy News)

Schletter Group is already working in Serbia, BiH, Montenegro, Slovenia, amid its regional push

Slavko Ivanuš, the technical sales manager for the region, told Balkan Green Energy News that Schletter Solar GmbH included the endeavor in its plans for 2024-2025. The company is already present in Serbia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro and Slovenia.

„We believe that Schletter Group is in a position in the solar segment in this region to significantly help investors, with its solutions, to build their solar power plants in line with the highest safety standards and make their work as efficient as possible. In line with our business policy to provide resilience and sustainability to our clients, we already established the fist partnerships with firms in the region and initiated the deliveries for new solar power plants. Firms in the region have commended the guarantee period of 25 years, which is how long Schletter group guarantees for the system that it mounts,“ Ivanuš explained.

Slavko Ivanuš
Foto: Regionalni menadžer prodaje Slavko Ivanuš (Schletter Group)

U kompaniji kažu da žele snažno prisustvo u ovom regionu, kroz saradnju s lokalnim partnerima, promovisanje inovativnih proizvoda i usluga i učešće u važnim događajima u industriji. Schletter Group napominje da je zainteresovan za zajednički nastup s lokalnim instalaterskim firmama kao i sporazume sa investitorima i institucijama.

Kompanija je istakla da vrednosti kojima je posvećena podrazumevaju odgovorno postupanje prema životnoj sredini i zajednici. Namerava da smanji svoj ugljenični otisak i podrži prelazak na čistije izvore energije.

Enstall će najavljenom transakcijom takođe osnažiti svoju poziciju u Nemačkoj i Centralnoj Evropi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska vodonik studija plana razvoja i primjene hrvatske strategije za vodik

U Hrvatskoj se sprovode 32 projekta za zeleni vodonik

14. avgust 2024. - Hrvatska, kako se navodi u Studiji plana razvoja i primene Hrvatske strategije za vodik do 2050, ima dobre preduslove za uspostavljanje proizvodnje i korišćenja obnovljivog vodonika

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

14. avgust 2024. - Enstall preuzima provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group, sa sedištem u Kirhdorfu u Bavarskoj

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

14. avgust 2024. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Liderka odrzive energetike 2024

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

14. avgust 2024. - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu