Električna energija

Od 26. do 27. juna u Solunu se održava 11. Energetski dijalog jugoistočne Evrope

Od-26.-do-27.-juna-u-Solunu-se-odrzava-11.-Energetski-dijalog-jugoistocne-Evrope

Photo: Pixabay

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

U Solunu će se od 26. do 27. juna održati 11. izdanje Energetskog dijaloga jugoistočne Evrope (SE Europe Energy Dialogue – SEEED) u organizaciji Instituta za energetiku jugoistočne Evrope (IENE) i pod pokroviteljstvom grčkog Ministarstva zaštite životne sredine i energetike.

Svrha ovog regionalnog foruma (program i govornici), koji se organizuje uz podršku vodećih međunarodnih i regionalnih organizacija i energetskih kompanija, je okupljanje visokih zvaničnika vlada, vodećih predstavnika biznisa i energetskih stručnjaka iz svih zemalja jugoistočne Evrope (JIE) i šire.

Posebna tema ovogodišnji okupljanja je Tranzicija energetskog tržišta i energetska sigurnost u JIE, kako bi se istakle stalne promene koje karakterišu regionalna energetska tržišta i pojavljivanje energetske sigurnosti kao teme od prvobitnog značaja za energetsku politiku, navodi se u saopštenju IENE.

Na dvodnevnoj konferenciji biće predstavljena i studija IENE o energetskoj tranziciji u JIE.

Organizovanjem ovogodišnjeg Energetskog dijaloga JIE u Solunu, IENE želi da da svoj doprinos diskusiji na visokom nivou o ključnim energetskim pitanjima u regionu, ali i da deluje kao posrednik za preko potrebnu saradnju između snabdevača i potrošača i time promoviše ulogu JIE kao vitalnog energetskog mosta između zapada i istoka, i severa i juga.

Prošlogodišnja konferencija SEEED, koja se tradicionalno organizuje u Solunu, bila je održana u Beogradu od 13. do 14. juna.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

7. jun 2018. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

7. jun 2018. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta

toplotni talas berze cene struje jie srbija evropa

Šta se krije iza rekordnih cena na berzama Jugoistočne Evrope: Krivci prenosna mreža, ali i još ponešto

7. jun 2018. - Rekordno visoke temperature nisu razlog za rekordan rast cena na berzama od 50 do čak 170 odsto, pokazale au analize

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

7. jun 2018. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika